Bu vizyon doğrultusunda, 4-6 Mart 2024 tarihleri arasında Dubai'de sektörel ticaret heyeti programı düzenlendi. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen program kapsamında Çanakkale Teknopark Sektörel Ticaret Heyeti bölgeye özgü ticaret ve teknoloji ekosistemini keşfetmek ve ikili iş birliklerini geliştirmek üzere bir dizi stratejik ziyarette bulundu. Ticaret heyetinin temel amacı, Çanakkale bölgesinde faaliyet gösteren ve bölgesel inovasyonun öncüsü olan Harikalar, İnspark, Enoca, Golive ve Appcent Bilişim firmalarımız için uluslararası platformlarda iş geliştirme fırsatlarını keşfetmek ve mevcut iş birliklerini güçlendirmekti.

Ziyaret, Dubai'nin önde gelen ticaret merkezleri Dubai Internet City, DIFC Fintech Hive ve Dubai Chamber ile başladı ve bölgenin ticaret ekosistemini tanıma fırsatı sunarak, Çanakkale Teknopark firmalarına geniş iş birliği olanakları sağladı. Etkinliğin ikinci gününde HSBC Bank, Carrefour, Oracle, Emirates Leisure, Rixos Hotels, HP gibi global ve bölgesel ölçekteki 26 önemli firmanın katılımıyla gerçekleştirilen B2B Matchmaking toplantıları, girişimci firmaların Dubai’de faaliyet gösteren firmalar ile karşılıklı iş birliği ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine uygun zemin hazırlayarak, girişimlerin Arap Yarımadası, Orta Doğu ve Kuzey Asya Pazarındaki potansiyel iş ortakları ile önemli görüşmeler gerçekleştirmelerine imkan sağladı.

Sektörel Ticaret Heyeti programının son gününde Sharjah Research Technology and Innovation Park ziyareti gerçekleştirilerek, teknoloji ve inovasyon alanında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuldu ve Çanakkale Teknopark girişimlerinin global vizyonlarına katkı sağlayacak yeni iş birlikleri için temeller atıldı. Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil yaptığı açıklamada "Ticaret Bakanlığımızın desteğiyle gerçekleştirilen bu tür uluslararası etkinlikler, firmalarımızın yalnızca mevcut iş ağlarını genişletmelerini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda yeni pazarlara açılma ve sürdürülebilir büyüme kanalları bulmalarına da imkan sunuyor. Çanakkalemiz’den Dünya’ya yüksek teknoloji ürünleri ihracatı kapasitemizi artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Gerçekleştirilen Ticaret Heyeti, girişimci firmaların uluslararası arenada rekabet edebilirliğini artırmak ve bölgedeki yenilikçi girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlenmiştir. Bu ve benzeri faaliyetler, Çanakkale Teknopark'ın, inovasyon ve teknolojik gelişmelere öncülük etme misyonunu güçlendirerek, bölgenin ve Türkiye'nin dünya çapında tanınırlığını artırmaktadır.

 

Haber Merkezi