Tüm Türkiye’de büyük bir coşku ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla Kamu Kurum ve Kuruluşlarda koltuklara bir günlüğüne çocuklar oturdu.   Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de   öğrenciler bir günlüğüne kamu koltuklarına oturarak görev yaptılar. Tüm kamu kurumlarında olduğu gibi Çanakkale Valiliği koltuğu da öğrencilere emanet edildi. Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu Müdürü Suat Ürüt ve Sınıf Öğretmeni Gürcan Eroğlu’nun da eşlik ettiği  Vali İlhemi Aktaş ziyaretinde, Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu öğrencilerinden  Eda Nur Eren, Beraat Kaan Kahve ve Uras Can Sokullu  Valilik koltuğuna oturarak talimatlar verdiler.

Belediye Başkanlığı Koltuğuna  Bella Şık Oturdu

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreni kapsamına Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in  koltuğuna ise 18 Mart İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki  Bella Şık ile Atam Kreş’ten 5 yaşındaki Hayal Dara oturdu.  Başkanlık koltuğunu emanet alan çocuklar, istek ve temennilerini Başkan Erkek’e iletti. Başkanlık koltuğuna ilk olarak Atam Kreş öğrencisi Hayal Dara oturdu. Hayal, bir süre önce kordonda gördüğü Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek’e, ’Ben başkan olacağım’ demiştim. 3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında temsili olarak Belediye Başkanı oldu.

 18 Mart İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Bella Şık, büyüyünce Avukat sonrasında ise Belediye Başkanı olmak istediğini belirtti. Ayrıca Neden Belediye Başkanı olamk istediğini de belirten Bella Şık, çocuklar için daha fazla parklar ve spor salonları yaptıracağını, kantinlerde daha sağlıklı ve ucuz ürünler getireceğini, kaybola hayvanlar için arama ekipleri oluşturacağını söyledi. 

Devir teslim sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muharrem Erkek  “Çocuklar çok mutlu. Onları mutlu görünce, onlar gülümseyince bizde çok mutlu oluyoruz. Çok özel bir gün çünkü, Cumhuriyetimizin kurucusu, değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı ve dünyanın ilk çocuk bayramı armağan edildiği dönemde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün bugün. Türkiye Büyük Millet Meclisi bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, geleceğimizin simgesi. Çünkü önce biz meclisimizi açtık. Meclisimizle birlikte kurtuluş mücadelesinin gerçekleştirdik. Gazi Meclis’le Cumhuriyetimizi kurduk. O yüzden Atatürk özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bugün 23 Nisan’ı çocuklara bir bayram olarak armağan etti. Bizde Çanakkale’de çocuklarımızın mutlu olmaları, gülümsemeleri için kentteki tüm yaşam alanlarını daha güvenli, eğlenceli, keyifli hale getireceğiz. Onlar için eğitici, öğretici, önemli projelere, çalışmalara imza atacağız. Çocuk meclisimizi kuracağız. Oyunca müzelerimizi yapacağız. Parklarımızı daha iyi bir noktaya getireceğiz. Onların iyi eğitim almaları için kreşlerimizde, diğer merkezlerimizde hayata iyi hazırlanmaları için her türlü çabayı göstereceğiz. Çünkü onların topluma yararlı bireyler olarak yetişmesi, iyi eğitim almaları, sağlıklı büyümeleri, ülkemizin aydınlık geleceği için en önemli yatırım. Onları çok seviyoruz. Bugün Çanakkale’mizin güzel çocuklarıyla birlikte güzel etkinliklerde her beraber olacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi. 

 

 Emniyet Müdürlüğü Koltuğuna Bade Oturdu

  Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 5.sınıf öğrencisi Bade Nehir Lek'e devretti. Biga Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Bade Nehir Lek'e  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen temsili töreni ile İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı'nın makamına geçti.  Makamına oturan Bade yaptığı açıklamada "Gururlu ve heyecanlıyım. Biz bugünün küçükleri, yarının büyükleriyiz. Ülkemizin geleceği bize emanet. Hiç şüpheniz olmasın. Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundayız" dedi.

Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı ise   "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla adet olduğu üzere biz de makamımızı Bade kızımıza devredeceğiz. Bade kızımız 5. sınıfa giden bir evladımız. Tüm yetkilerle beraber devredeceğim. Biraz heyecanlı. Ama hazırlıklı da gelmiş. Kıyafeti de çok güzel olmuş" dedi.

Cuma Deren