Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen  ve 4 yıldır damlama sulama ile Biga ovasında üretimin yapıldığı Damla Sulama Yöntemiyle Çeltik Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında dağıtılan %70 hibe destekli çeltik tohumu bu yıl da dağıtıldı.  Biga ovasında yetiştirilmek üzere  34 üreticinin başvuru yaptığı proje kapsamında 29.240 kilogram çeltik tohumu dağıtıldı. 1301 dekar alanda üretimi yapılacak olan tohumlar %70 hibe desteği ile çiftçilere dağıtıldı. Toplam 1 milyon 236 bin 920 TL olan  tohumların maliyetinde İl Özel İdaresi Katkısı 919 bin 220 TL, çiftçi katkısı  ise 317 bin 700 TL olacak.

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen  tohum dağıtım törenine Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Tulnay, Biga İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca,  kurum müdürleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.   Törende bir konuşma yapan   Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan “Toplam iki milyon sekiz yüz bin lira ile yaklaşık üç bin dekarlık alana karşılık gelecek bir proje yatırıyoruz. Programlarından dolayı katılamayan hem sayın valimizin hem de il özel idare genel sekreterimizin selamlarını iletiyorum. Bu projelerle beraber üretimi arttırmanın yanı sıra su kısıtlılığını da bu projenin içerisinde çok önemsiyoruz. Biga ilçemizde il özel irade ile yapılan ödemenin ve desteklemenin tamamı neredeyse Biga ilçemizde yapıldı. Emeği geçenlere göstermiş oldukları ilgi için sizler adına teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ise konuşmasında “Devletimiz, yerel yönetimimiz ve hükümetimiz olarak il özel idaremiz, çok kıymetli çiftçilerimize biz her daim üreten çiftçimin yanındayız  mesajını veriyor. Dün olduğu gibi bugün de özellikle kırsal destekleme kurumlarımızla hibelerle birlikte siz değerli çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyor ve devam edecek. Yüzde yetmiş beş hibenin önemli bir miktar olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle il özel idaremizi tebrik ediyorum. Emeği geçen, altında imzası olan herkese sizler adına  teşekkür ediyorum” dedi.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Biga İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca tarafından üreticilere %75 hibeli çeltik tohumu dağıtımı yapılmasının ardından program sona erdi.

Burcu Erdal