İYİ Partili vekil Uz, kurultay delegelerinde ‘usulsüzlük tespit edildiğini’ ve ‘hukuki müracaat’ yapacaklarını söyledi. 

Uz’ un bu sözlerinin, bir anda Başkent siyaset gündemine oturduğu, kurultay yolundaki İYİ Parti’de tansiyonun yükseldiği gözlendi.

TEŞİKLATLARDAN ÇARPICI YORUM;

“UZ, RENGİNİ BELLİ ETTİ”

27 Nisan’da düzenlenecek, İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı’ndan çıkacak sonuç merak edilir iken, Türkiye siyaset kamuoyunun dikkati bir anda,  Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’ un açıklamasına yöneldi.  Teşkilatlara göre; X’ hesabından, Akalın’ ın paylaşımlarını paylaşarak açık destek verdiği gözlenen, “Milletvekili Uz, bu çıkışı ile Genel Başkan adayı Akalın’ dan yana rengini bir kez daha belli etti”

İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Kurultayı’ na ilişkin çok çarpıcı bir çıkışa,  X hesabından imza atan, Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz; Partisinin Genel merkez tarafından Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na teslim edilen kurultay delegeleri listesinde,  ‘sistemli ve organize usulsüzlükler’ olduğunun bulunduğunu ileri sürdü.

---------------------------------------

VEKİL UZ’DAN ŞOK İDDİA;

“LİSTEDE USULSÜZLÜK VAR”

--------------------------------------

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz,  Başkent siyaset gündemine oturan bir çıkışa imza attı.

İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Kurultayı’ na ilişkin çok çarpıcı bir çıkışa,  X hesabından imza atan, Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz; Partisinin Genel merkez tarafından Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na teslim edilen kurultay delegeleri listesinde,  ‘sistemli ve organize usulsüzlükler’ olduğunun bulunduğunu ileri sürdü.

İYİ Partili vekil Uz, kurultay delegelerinde ‘usulsüzlük tespit edildiğini’ ve ‘hukuki müracaat’ yapacaklarını söyledi. 

Uz’ un bu sözlerinin, bir anda Başkent siyaset gündemine oturduğu gözlendi.

TEŞKİLATLARDAN YORUM GECİKMEDİ;

“UZ, RENGİNİ BELLİ ETTİ”

27 Nisan’da düzenlenecek, İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı’ndan çıkacak sonuç merak edilir iken, Türkiye siyaset kamuoyunun dikkati bir anda,  Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’ un açıklamasına yöneldi.

Teşkilatlara göre; “Milletvekili Uz, bu çıkışı ile Genel Başkan adaylarından Akalın’ dan yana rengini belli etti”

Başkent siyaset gündemini karıştıran çıkışa imza atan Çanakkale Milletvekili Uz, ‘hukuki girişimler’ sonrası detaylı açıklama yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Başkent siyasetinin nabzı, Rıdvan Uz’ un açıklaması ile bir anda yükseldi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Çanakkale Milletvekili Uz, “Kongremizin zamanında, herhangi bir şaibeye meydan vermeden ve tartışmasız şekilde icrası edilecektir.

Bu hususta gerekli tedbirler alınmış olup, partimizin hiçbir üyesinin bu aşamada endişe etmesine mahal yoktur.”

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2023 genel seçimleri yenilgisinden sonra CHP’ye yerel seçimlerde ittifak kurmayı reddetmiş ve bazı CHP kurmaylarını çok sert ifadelerle hedef almıştı.

31 Mart’ta düzenlenen yerel seçimlerde,  il Belediyesi olarak sadece Nevşehir Belediyesi’ni kazanan İYİ Parti’nin oy oranı %3,77 olmuştu.

Genel Başkan Akşener yenilgiden sonra olağanüstü kurultay düzenleneceğini,  27 Nisan’daki bu kurultayda aday olmayacağını duyurmuştu.

İYİ Parti grup başkan vekili Müsavat Dervişoğlu ve grup başkanı Koray Aydın olmak üzere, M. Tolga Akalın,  Genel Başkan adaylıklarını ilan eden isimler olmuşlardı.

Erdem Sürek