23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Çanakkale Belediyesi tarafındna ilk etkinlik Halk Bahçesinde gerçekleştirildi.  Çanakkale Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tahta At Çocuk Şenliği ise bu yıl yine binlerce çocuğun bayram coşkusuna renk kattı. Halk Bahçesinde düzenlenen Tahta At Çocuk Şenliğinde Pilates, Step, Aerobik, Zumba, Yoga, Jimnastik, Survivor Parkuru, Satranç Mini Futbol gibi spor etkinlikleri, İlkokul ve Kreş Stantları, Şişme Oyuncaklar-Planetaryum etkinliklerinin yanı sıra, sokak tiyatrosu, pantomim gösterileri ve animasyon gösterileri gerçekleştirildi.  Belediye Başkanı Muharrem Erkek de eşi Özen Erkek ile birlikte Halk Bahçesindeki Şenliği ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi. Çocukların bayramını kutlayan Başkan Muharrem  Erkek, çocuklar ve aileleriyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Karina'da Renkli Etkinlikler

Çanakkale Belediyesi tarafındna gün boyu gerçekleştirilen etkinliklerden biri de Karina’da yapıldı.  Çanakkale Belediyesi burada da çocuklara yönelik birbirinden renkli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri gerçekleşti. "Çanakkaledenizler 2” Resim Sergisi", “Çanakkaledenizler” 2. Kazı Resim Çalıştayı, “Bayram Var” Serigrafi T-shirt Baskı Çalıştayı, “23 Nisan Renkleri” Bez Çanta Kalıp Baskı Çalıştayı, “Çocuk gözüyle 23 Nisan” Seramik boya Çalıştayı, “Deniz Masalı Çalıştayı'' Magnet Tasarım ve Yapımı, “Çocuklarla Bayram Kolajları” Çalıştayı, “Gelecekte ben” İllüstirasyon Çalıştayı ile Melisa Uluarslan söyleşisinin gerçekleştirildiği Karına Deniz Kültürü Merkezindeki etkinlikler de büyük ilgi gördü.

Merkezi de ziyaret eden Belediye Başkanı Muharrem Erkek, etkinliklere katılan çocukların ve kentlilerin bayramını kutladı. Başkan Erkek, burada da çocukların bayram coşkusuna eşlik ederek, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Haber Merkezi