Gündem

Bir Söz, İşin rengini Değiştirdi! FETÖ’ mü, Uzak atış mı?

Uzmanlar Yorgun Mermi tespitinde bulunurken, Odanın Resmi ağzından gelen o iddia zihin bulandırdı. Akıllara da şu soruyu düşürdü; “Bir Şey mi Biliyorsunuz?”

ÇTSO’ ya göre, İsabet eden mermiler FETÖ Kurşunu. Üstelik binaya isabet eden tek mermi iken, Açıklamada mermiler diye söz edilmesi de dikkat çeken diğer bir ayrıntı oldu.
 
ÇTSO’ nun Genel sekreteri Sema Sandal imzalı açıklamada, “Çanakkale’de FETÖ ve PKK terör örgütlerine karşı duruşu ve tavırlarıyla öne çıkan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'na silahlı saldırı yapıldı. Bina dışından uzun namlulu olduğu tahmin edilen silahla ateş eden kişilerin kim ya da kimler olduğunu Jandarma araştırıyor” şeklindeki bölüm de, açıklamanın dikkat çeken detaylarından bir diğeri oldu.
 
Genel sekreter Sandal’ ın imzası ile basın kuruluşlarının e-posta adreslerine düşen açıklamanın haber diliyle yazılıp servis edildiği metinde, bir bölümde ise olaya ilişkin şu sözler gözden kaçmadı:
 
İşte o açıklama“Öğle saatlerinde yaşanan saldırının ardından ÇTSO Başkanı Bülend Engin, FETÖ ve PKK terör örgütüne karşı Çanakkale’de yürüttükleri mücadelenin ve devletin yanında yer almalarından dolayı rahatsız olanların varlığını belirterek “Bu mermiler onlar tarafından sıkılmıştır. Silahla değil tankla, topla, tüfekle de gelseler bu büyük vatan savunmasından, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz”
 
---------------------------------
 
‘Mermiler’ Anlatımı Gizimi Arttırdı.
 
Akıllara ise,  ‘İsabet Bir den fazla mı?’ Sorusu Düştü…

ÇTSO binasına saplanan tek mermi dışında başka isabetlerin de varlığı, yapılan yazılı açıklamada yer bulunca, olayın rengi değişti.
-----------------------------
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)’ nın Kongre ve fuar merkezine saplanan o mermi, kentte gündem konusuna dönüştü.
 
ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal imzası ile basın kuruluşlarının e-posta adreslerine gelen yazılı açıklamada bahse konu edildiği gözlemlenen iddialar adeta şok etti.
 
ÇTSO’ ya göre,  binaya saplanan o kurşun ‘FETÖ Kurşunu’ olarak tanımlandı. Dahası atış uzun namlulu silahla yapıldı. Hem de birden fazla.
 
Olay yerinde, Jandarma Kriminal uzmanlarının yaptığı incelemede, binaya saplanan çekirdek için yorgun mermi tespitini sağlayan bulgular  olduğu öğrenilirken, ÇTSO’ dan gelen açıklamada, olayın sıradanlıktan uzak ve  boyutunu büyütecek şekliyle sözler dikkatlerden kaçmadı.
  
ÇTSO’ nun yazı açıklaması şöyle;  “T.C.ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI
 
Sayın Basın Mensubu, 29 Ağustos 2016 tarihinde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'na yönelik hain bir silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir.
 
Konuyla ilgili açıklamaya aşağıda yer verilmiştir. Bilgilerinizi rica ederim.
 
Saygılarımla. H.Sema Sandal Genel Sekreter
 
 
"ÇTSO'YA  FETÖ KURŞUNU"
 
 
Çanakkale’de FETÖ ve PKK terör örgütlerine karşı duruşu ve tavırlarıyla öne çıkan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'na silahlı saldırı yapıldı. Bina dışından uzun namlulu olduğu tahmin edilen silahla ateş eden kişilerin kim ya da kimler olduğunu Jandarma araştırıyor. ÇTSO binasının üst katında bulunan restoran kısmına isabet eden mermiler can kaybına ya da yaralanmaya neden olmadı.
 
Öğle saatlerinde yaşanan saldırının ardından ÇTSO Başkanı Bülend Engin, FETÖ ve PKK terör örgütüne karşı Çanakkale’de yürüttükleri mücadelenin ve devletin yanında yer almalarından dolayı rahatsız olanların varlığını belirterek “Bu mermiler onlar tarafından sıkılmıştır. Silahla değil tankla, topla, tüfekle de gelseler bu büyük vatan savunmasından, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.
 
Kurşunlar binanın üst katındaki camlara isabet ederken, o sırada Bülend Engin binada bulunmuyordu.
 
ÇTSO Başkanı Bülend Engin saldırıdan sonra şu açıklamayı yaptı: "ÇTSO binamıza silah sıkılarak, kurşun kadar yakın olduklarının mesajı verilmek istenmiştir. Son zamanlarda Çanakkale’de FETÖ 'ye ve Vatanı Milleti bölmeye çalışan PKK hainlerine karşı yürüttüğümüz mücadeleden rahatsız olanlar var. Bizim Allah'a verecek bir canımız var. Bu kahpe kurşunlar bizim mücadelemizi vatana millete hizmet aşkımızı söndüremez. Ne FETÖ ’nün ne PKK 'nın ve bunların uzantılarının tehditlerine pabuç bırakmayız.  15 Temmuz'da şehit olanları ve gazileri unutmadık. Yüreği yeten karşımıza çıkar. Çanakkale’de ve FETÖ ve PKK uzantıları destekçileri ve bizzat bu örgütlerin üyeleri ÇTSO 'da barınamazlar. PKK'yı barındırmadık. Darbe girişimi 17/25 Aralık ile olmuştur. O gün bu canımız vatanımızda ne olup bittiğini anlayamadım, diyen olamaz. 17/25 Aralık 2013 ve sonrası ağırlık verdiğimiz FETÖ karşıtı duruşumuzdan bir adım geri atmayacağız. Odamızın dışında da bunlara karşı her türlü mücadelede varız ve olacağız. Biz Çanakkale'de Türk, Kürt, Alevi, Sünni her türlü inanç ve milliyet ayrımına karşı durduk. Biriz, beraberiz dedik. Teröre ve FETÖ’ye karşı Çanakkale’de yürüttüğümüz mücadele ve duruştan rahatsız olanlar bize bu mermileri sıktılar. Milletimiz 15 Temmuz'da tankların önüne çıkarak mücadelesini sürdürürken biz de burada darbe ve onun uzantılarına karşı duruyoruz. Bu yolda mücadelemize de devam etmekten bir adım geri durmayacağız. Bir canımız var.Vatan Millet için feda olsun"
 
Gazeteniz  Vitamin, ÇTSO’ ya saplanan o mermi çekirdeğinin hangi çap’ taki bir silahla ateşlendiğini öğrenmek için yaptığı araştırma sonucunda ulaşılan bilgileri  ve detayları dün haberleştirerek kamuoyuyla paylaşmıştı.