Gündem

Başbakan’dan göbek attıran tweet

Çanakkale’yi sevince boğan tweet Başbakan’dan Geldi. Yıldırım’ın sürecin resmen başladığını aktardığı sözleri okuyana adeta göbek attırdı.

Başbakan Yıldırım 65’inci Hükümetin 100’üncü gününde Çanakkale’yi sevince boğan sözleriyle dikkat çekti. Şehitler coğrafyası için müjde niteliği taşıyan bu sözleri 100’üncü gün değerlendirme toplantısında etmekle yetinmeyen Başbakan Yıldırım bir de tweet atarak Türkiye’ye bu müjdeyi anlık olarak sosyal medyadan da paylaşmış oldu.
 
Başbakan Binali Yıldırım, "Yeni bir müjde dün itibariyle Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ve otoyolunun YPK kararını imzaladım. Resmen süreç başladı. 18 Mart 2017'de kazmayı vuracağız" dedi.
 
Başbakan Binali Yıldırım, "65. Hükümet'in İlk 100 Günü" isimli değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, "100 gün içerisinde iki tane büyük eseri Türkiye'ye kazandırdık. Osmangazi Köprüsü İstanbul'u Yalova'ya Bursa'ya İzmir'e Balıkesir'e Manisa'ya bağlayan dev bir eser. Dünyanın en büyük köprüsü. Bir şaheser. Hakikatken ülkemizin milletimizin gurur kaynağı. 30 Haziran'da açtık. Günde ortalama 20 bin araç geçiyor. Açıldığından beri 1 milyonu aştı. Bayramda bedava olduğu için sayı daha da arttı. Bursa'dan İstanbul'a 45 dakika. Doğuya olan trafik İzmit tarafına olan trafikte yüzde 25 rahatladı. İzmit'te bir kuyruk Hendek Düzce'ye kadar devam ediyordu. İkinci büyük eser 26 Ağustos'ta açtık Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Ayrıca 215 kilometre de anayol bağlantı yolları. Bu iki projenin biten kısmı 21 milyar lira. Diğer bölümleri bittiğinde bu rakam 50 milyarı aşıyor. Ayrıca bu süre içerisinde 350 kilometre yeni bölünmüş yol yapıldı 3 ayda. 214 kilometre tek yol yapıldı. 500 kilometre sıcak asfalt yapıldı. Yeni başlanan yol, havaalanı, liman projelerinin üç aylık tutarı 3 milyar TL. 5 milyarlık yeni projenin de ihalesi yapılıyor. Yeni bir müjde dün itibariyle Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ve otoyolunun YPK kararını imzaladım. Resmen süreç başladı. 18 Mart 2017'de kazmayı vuracağız. Böylece Marmara'yı, Çanakkale'yi ve Boğazları bir büyük çevre yoluyla birleştirmiş olacağız. Çanakkale geçilmez lafı savaşlarda geçerli. Düşmana geçilmez, Çanakkale vatandaşa her zaman geçilebilir hale gelecek" diye konuştu.
 
"Şehir hastaneleri sistemine önümüzdeki dönemde geçmiş olacağız"
 
Sağlıkla alanına ilişkin ise Yıldırım, "3 aylık sürede bin 900 yeni yatak hizmete aldık. 467 yeni yoğun bakım ünitesini hizmete aldık. 270 yeni ambulans hizmet vermeye başladı. 565 evde sağlık hizmeti için araç alındı. Şehir hastanelerinin inşaatları devam ediyor, aşağı yukarı 20 civarında şehir hastanesinin inşası devam ediyor. Geriye kalan 10 tanesinin de hazırlıkları sürüyor. Bunlardan 2 tanesi bitti önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Biri Mersin biri Yozgat. Böylece yavaş yavaş hastane sisteminde, şehir hastaneleri sistemine önümüzdeki dönemde geçmiş olacağız" açıklamasında bulundu.
 
"Askeri hastaneleri Sağlık Bakanlığı'nın çatısı altına aldık. 33 hastane ve 5 sağlık merkezi olmak üzere"
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, "21 adet göçmen sağlığı merkezi hizmete soktuk. Özellikle Suriyelilere hizmet etmek için. Van ve Adana'da kapsamlı onkoloji merkezlerini hizmete soktuk. Buradaki maksadımız bölgesinden bir hastanın başka bir bölgeye gitmeden hizmet almasını sağlamaktır. 18 bin yeni sağlık personeli istihdamı gerçekleştirdik. Özellikle 5-6'ıncı bölgeler Doğu ve Güneydoğu'da eksikliğimiz çok fazla. Buralarda 11 bin yeni kadro ikdası yaptık. Askeri hastaneleri Sağlık Bakanlığı'nın çatısı altına aldık. 33 hastane ve 5 sağlık merkezi olmak üzere. FETÖ örgütünden de 14 tesisi devralarak vatandaşımızın hizmetine sunduk" ifadelerini kullandı.
 
"Bu kahpe örgütün en büyük araçlarını buradaki öğrencilerle başlıyor, terfi sistemleriyle devam ediyor. Bunların buradan izlerini silmek için her türlü tedbir alınmış vaziyette"