Gündem

Hain İstilasına Rağmen, İlkler ÇOMÜ’ den…

Dünya markası olma yolunda, adını aldığı Çanakkale Ruhunun şifresi 18 Mart’ ın hakkını veren Onsekiz Mart Üniversitesi’nden dün biri gururlandıran iki haber geldi.


15 Temmuz darbe girişimi ardından, bünyesindeki hain bağla ilişkili isimleri tek tek ayıklama harekatının önüne açan ÇOMÜ’ den,  alkışlatan ayrıntı geldi. 
Genç akademisyeni Anja Grau Güder’ in projesi ile Türkiye için de bir ilk olan çalışmayı yapan ÇOMÜ, Şehitler coğrafyasına haklı gururu yaşattı.
Dün, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile alakalı iki dikkat çeken haber ard arda geldi.
Biri, ÇOMÜ ailesi için yüz kızartan FETÖ bağı olduğu tespit edilen 52 idari personelin Üniversite ile ilişkisinin kopması olarak gelen haberlerden  diğeri ise ilkler kenti Çanakkale için de yeni bir ilk oldu.
“ÇOMÜ ile 52 ismin bağını koparan FETÖ operasyonu’
ÇOMÜ ailesinden, FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen 52 idari personelin üniversiteyle ilişkisinin kesildiği bilgisi dün en dikkat çeken gelişmelerdendi.

HAİN TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR…
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu tespit edilen 52 idari personelin üniversiteyle ilişkisi kesildiği detayı, adını Çanakkale Geçilmez Dedirten o Büyük  Deniz Zaferi 18 Mart’ tan alan, Onsekiz Mart Üniversitesi’ nin, hainliğe de geçit vermeyeceğinin tescili olarak değerlendirildi.
 Konu ile ilgili olarak ÇOMÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; "Üniversitemizde yürütülmekte olan incelemeler sonucunda FETÖ/PDY ile bağlantısı tespit edilen; aralarında daire başkanları ve şube müdürlerinin de bulunduğu 52 idari personelin üniversitemizle ilişiği kesilmiştir. Üniversitemizde, FETÖ/PDY ile bağlantısı konusunda şüphe duyulan akademik ve idari personel ile ilgili incelemeler devam etmektedir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, söz konusu FETÖ/PDY terör yapılanmasının bütün unsurlarının devlet kurumlarından temizlenmesi konusundaki kararlılığın sonuna kadar devam etmesini arzu etmektedir ve bu süreçte üzerine düşenin tamamını yerine getirme kararlılığındadır" denildi.

GURURLANDIRAN İLK DE ÇOMÜ’ DEN
15 Temmuz sonrası yaşanılan süreçte, adı FETÖ bağlantılı akademik ve idari personelleri ile sıkça duyulan ÇOMÜ’ den, Şehitler coğrafyasını gururlandıran ikinci bir haber geldi.
Türkiye'nin tek erasmus+ sport projesi’ nin  ÇOMÜ' den çıktığı bilgisi, dün’ün özetinde dikkat çeken diğer gelişme oldu.

İŞTE YENİ İLK’ İN DETAYLARI…
İlkler kenti olarak adını tescilleyen Çanakkale’ nin yeni bir ilkini yaratan ÇOMÜ’ lü genç akademisyen oldu. ÇOMÜ Erasmus Koordinatörü bilim insanı eşi Yrd. Doç. Dr. Ümit Güder ile, tutkulu oldukları bilim için kente bir ilk kazandıran başarının adı Anja Grau Güder, ÇOMÜ ailesinden alkışları da topladı.
Erasmus+ Sport destekleri kapsamında başvurusu yapılan projelerin sonuçları önceki gün Avrupa Komisyonu Yürütme Ajansı tarafından açıklandı.
Açıklanan detaylardan en önemlisi, aynı zamanda Çanakkale’ nin yeni gurur kaynağı oldu.
Türkiye'den tek başarılı proje olarak duyurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğr. Gör. Anja Grau Güder tarafından hazırlanan "Strong Kids" projesi sevinci dün tüm ÇOMÜ ailesini sardı.
 Proje uygulaması ve detaylarının konuşulduğu Erasmus Plus’un ilk toplantısı ÇOMÜ Rektörlük makamında gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer başkanlığında yapılan toplantıya proje koordinatörü Öğretim Görevlisi Anja Grau Güder ile birlikte bilim insanı eşi Erasmus Kurum koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ümit Güder yanı sıra,   Dış İlişkiler Koordinatörü Doç, Dr. Hasan Kaplan, Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, ÇABAÇAM proje yöneticisi Doç. Dr. Ebru Aktan Acar katıldı.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve ÇABAÇAM ortaklığıyla gerçekleşecek projede, Almanya, Letonya, Belçika ve İtalya'dan da kuruluşların yer bulacağı öğrenildi.
Okul öncesi ve ilköğretim çağı çocuklarının hareket eğitimi alanında örnek model oluşturulması hedeflenen projenin etkinlikleri arasında;
Çalıştaylar, uygulamalar ve konferansların da  düzenleneceği bilgisi kamuoyuna aktarıldı.