Gündem

“Şehitler Kaç’a Ayrılır?”

MHP Kurmayı Özer, Kerbela hatırlatması ile sosyal medyadan dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

 İl Genel Meclisi’ nin MHP’ li Grup Başkan vekili Recep Cahit Özer;

“Oldu olacak Allah'ı da bu işe karıştırın ve Allah en çok 15 Temmuz şehitlerini bağrına bastı deyinde bu mesele kapansın” dedi.
10 Ekim 680’ de yaşanan o katliamın yıl dönümünde sosyal medya mesajıyla öne çıkan isim MHP Kurmayı Özer oldu.
Kerbela katliamının, 10 Ekim 680'de, bugünkü Irak sınırları içindeki Kerbelâ şehrinde, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in torunu Hüseyin bin Ali'ye bağlı küçük bir birlik ile Emevi halifesi I. Yezid' in ordusu arasında cereyan ettiği anımsatan MHP Kurmayı;

“Peygamber efendimizin Torunu, Hz.Ali' nin evladı Hüseyin' in yezitler tarafından Şehit edildiği günü yaşıyoruz” hatırlatmasını facebook hesabından yapıp dikkat çeken o sorusuyla düne ilişkin konuştu.Çanakkale İl Genel Meclisi, MHP Grup başkan vekili Recep Cahit Özer, dün sosyal medya mesajıyla dikkat çeken çıkışa imzasını attı.
MHP’ li Özer; “Peygamber efendimizin Torunu,Hz.Ali'nin evladı Hüseyin'in yezitler tarafından Şehit edildiği günü yaşıyoruz” hatırlatması ardından ilginç bir soruyu facebook hesabından yöneltti.
ŞEHİTLER KAÇ’ A AYRILIR?
MHP Kurmayı Recep Cahit Özer, 10 Ekim 680 yılında yaşanmış Kerbela katliamına ilişkin paylaşısında, oldukça dikkat çeken bir soruyu yöneltip; “Şehitler kaç’ a ayrılır?” dedi ve şu görüşünü paylaştı.

“ 1-15 Temmuz şehitleri. 2-Çanakkale şehitleri.  3-Mavi Marmara şehitleri. 4-diğerleri”
MHP Kurmayı Özer’ in diğerleri diye adlandırarak yaptığı dikkat çeken o paylaşısında;

“ Diğerleri ikiye ayrılır” şeklindeki anlatımı da Çanakkale gündemine adeta bomba gibi düştü.
MHP’ li Özer, ‘diğerleri’ diye tarifini şu anlatımla açtı;

“ a)güneydoğu şehitleri.  b)Suriye şehitleri. Eeeee size bir soru.  En makbulü ?” dedi ve ekledi;

 “Oldu olacak Allah'ı da bu işe karıştırın ve Allah en çok 15 Temmuz şehitlerini bağrına bastı deyinde bu mesele kapansın”
MHP Kurmayı’ nın dikkat çeken diğer bir paylaşısı ise şöyleydi;

“Hep dedik; "Uyursan ölürsün" Sözümüzü ciddiye alan çıkmadı.
Onun için; Uyuyoruz ve ölüyoruz. Uyanmaya da niyet YOK. Büyük Türk Milleti; Uykun bu kadar mı ağır? Gözlerin bu kadar mı kör? Sağır mı oldun sen? Dilin mi koptu?”
KERBELA OLAYI;
Kerbelâ Olayı, Kerbelâ Savaşı ya da Kerbela katliamı diye de adlandırılır., 10 Ekim 680'de, bugünkü Irak sınırları içindeki Kerbelâ şehrinde, Peygamberimiz Hz. Muhammed' in torunu Hüseyin bin Ali'ye bağlı küçük bir birlik ile Emevi halifesi I. Yezid'in ordusu arasında cereyan etmişti.
Peygamberimiz Hz. Muhammed'in kızı Fatıma' nın, yine Peygamberimiz Hz.  Muhammed’in kuzeni Ali'den olma oğlu İmam Hüseyin'in ölümü, Şiilerce her sene Aşûre Günü'nde yâd edilir. Sünnîler ise İslam'da matem yapılmaması kaidesine uyarak bu günleri ibadet yaparak ve Mevlid okutarak geçirir”
Hz. İmam Hüseyin ve Kerbela Olayı 
Hz.İmâm Hüseyin, Hur’un teklifini uygun gördü ve o gece yanındaki ordusuyla yola düzüldü. Bütün gece yol aldılar, sonra bir durakta durdular. Daha ileri gidemediler. Hz. İmâm Hüseyin bindiği atı kamçıladı ve atı hareket ettirmek istedi ise de at hareket etmedi.
Hz.İmâm:

“Ey bu menzilleri ve konakları bilenler, bu menzil neresidir, biliyor musunuz?” diye sordu.
Onlar:

“Burası Mariye menzilidir!” dediler.
Hz.İmâm:

“Belki başka bir adı da olacak!” dedi.
Onlar:

“Bir adı da KERBELÂ’dır” dediler.
Hz.İmâm:

“Allahuekber!” dedi. “Burası Kerb ve Belâ (Hüzün ve Belâ) yeridir!” dedi.
Bu adı duyunca Hz.İmâm Hüseyin’in gözleri yaşardı;“Allah’ım” buyurdu;“Kerbden, belâdan sana sığınırım; burası ineceğimiz yer; kanımızın döküleceği yer; kabirlerimizin bulanacağı yer. Bunu bana ceddim Resûlullah haber vermişti” ve “Allah’ın adıyla, Allah’la, budur; Allah yolunda öldürülen, şehit olup can veren” buyurup, Zül-Cenah adlı atından yere indiler. Hz.İmâm ayaklarını yere basınca o mübârek topraktan bir toz kalkıp mübârek yüzlerine kondu”

Erdem Sürek