Gündem

Hasar Tespiti Yapılıyor, Köylülerin Yaraları Hızla Sarılacak

Pazartesi günü Yalova Köyü Ilgardere Mevkiinde başlayan ve 450 dekarlık alanı kullanılmaz hale getiren yangında büyük tehlike atlatan köyleri ziyaret eden Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, köylülerle bir araya gelerek yapılacak çalışmalar ve destekler hakkında bilgiler verdi.

Hasar Tespit çalışmaları hakkında köylüleri bilgilendiren Kaymakam Ongu, tarımsal sigortasının genişletilmesi ile ilgili bilgiler de verdi.
Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, beraberinde İlçe Özel İdare Müdürü Recep Arslan ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yücel Tokgöz ile birlikte yangın bölgesinde incelemelerde bulundular. Pazartesi günü henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı Yalova Köyü yakınlardaki Ilgardere Mevkiinde çıkan yangın rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyümüştü. Helikopter ve uçakların da desteği ile 19 saatte söndürülen yangında üç köy yangın tehlikesi atlatmıştı. Çıkan yangında ormanlık alanların yanı sıra tarım arazileri de büyük hasar görmüştü. Hasat döneminde olan mahsulün büyük bir kısmı yanınca çiftçiler ve köylüler büyük sıkıntı yaşıyor.
Büyük bir alanı kapsayan yangın alanında incelemelerde bulunan Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu ve Beraberindeki heyet, Yalova Köyü ile Kumköy arasındaki ormanlık alanda meydana gelen yangın sonrasında bölgede incelemelerde bulunarak vatandaşlar ile bir araya geldiler. Köyde tamamlanan zarar tespit çalışmaları sonrasında köy kahvehanesinde ziraat mühendisleri ile birlikte vatandaşlarla istişare eden Kaymakam Hasan Ongu, zarar gören ziraî alanlar, tarım sigortasının genişletilmesi, köyde yetiştirilebilecek alternatif ziraî ürünler ve önümüzdeki dönemde köyde yapılması gereken çalışmalarla ilgili vatandaşlarla fikir alışverişinde bulundu.

Cuma Deren