Gündem

Başarılı Öğrenciden Kaymakama Ziyaret

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye Finalleri'ne katılmaya hak kazanan Biga Doğa Koleji 10.sınıf öğrencisi Ecem Rabi Kaplan Biga Kaymakamı Mustafa Can’ı Ziyaret ederek projesi hakkında bilgiler verdi.

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda, Çanakkale Biga Kampüsü öğrencisi Ecem Rabia Kaplan, “Bursa’daki yapılaşma biçimi ve şehir dokusunun kentsel ısı adalarına etkisi” projesiyle coğrafya alanında 1. oldu.  Birinci olan ve Çanakkale’yi Bölge Finallerinde temsil edecek Başarılı öğrenci Ecem Rabi Kaplan Biga Kaymakamı Mustafa Can’ı ziyaret ederek projesi hakkında bilgiler verdi. Ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Doğa Koleji Kampüs Müdürü Musa Çetin, Biga Doğa Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Girgin, sorumlu öğretmen Sevcan Uçar ve öğrenci velisi Orhan Kaplan da eşlik ettiler.  Hem Biga hem de Çanakkale’yi Bölge finallerinde temsil edecek Biga Doğa Koleji 10.sınıf öğrencisi Ecem Rabi Kaplan projesi ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.  Kaymakam Mustafa Can da başarılar diledi.
Biga Doğa Koleji 10.sınıf öğrencisi Ecem Rabi Kaplan ‘ın yanı sıra İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri; psikoloji, coğrafya, biyoloji, fizik, kimya, yazılım, Türk dili ve edebiyatı ve tarih alanında 8 ayrı dalda projeleriyle Türkiye finallerinde yarışacak.
 
İsmail Şen