ASAYİŞ

LİNA KOKLADI, ZULA PATLADI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne Bağlı Ekipler,  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda boş durmadı,  geleceğin güvencesi gençleri zehirlemek için Uyuşturucu sevkiyatı yapan zanlıları kıskıvrak etti.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne Bağlı Ekipler,  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda boş durmadı,  geleceğin güvencesi gençleri zehirlemek için Uyuşturucu sevkiyatı yapan zanlıları kıskıvrak etti.

Şehrin Sokaklarında Ölümcül Virüs Corona Kol Geze Dursun,  Ölüm Saçan Bir Diğer Tehlikeli Unsur Zehir Tacirlerine Göz Açtırmayan Narkotik Polisi,  Piyasa Değeri 200 Bin Liralık Taş Halde Kokain Ele Geçirdi.

HASSAS BURUN LİNA, ŞIP DİYE BULDU…
İl dışından Çanakkale’ ye uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı istihbaratı ile harekete geçen Narkotik polisi, bir süredir takip ettiği aracın kısıtlama gününde trafiğe çıktığını belirleyince adeta şok oldu.
Kısıtlama gününde sevkiyata kalkışan iki zanlı; “Bunlar ne içti ki, kısıtlamayı bile unuttu” yorumlarına neden oldu.
Durdurulan aracın motor kaputu altında arama yapan hassas burunlu Narkotik köpeği ‘Lina’, zulayı şıp diye buldu.
Patileri ile uyuşturucunun gizlendiği bölmeyi adeta kazıyarak işaretleyen Lina, ‘Bingo…’ dedirtti.
------------------------------------------
HASSAS BURUN LİNA, ZULA DİNLEMEDİ
BİR KERE KOKLADI,  ŞIP DİYE BULDU…
-----------------------------------------
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ölümcül virüs korona’ nın sokaklarda kol gezdiği günlerde, ölümcül bir başka girişime ‘dur’ demeyi bildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda boş durmayan ekipler, piyasa değeri 200 milyon lira olan taş halde 100 gram Kokain ele geçirdi.
Narkotim, geleceğin güvencesi gençleri zehirlemek için Uyuşturucu sevkiyatı yapan iki zanlıyı kıskıvrak edip, ‘Çanakkale’de Uyuşturucuya Geçit Yok..’ mesajını bir kez daha yineledi.
İKİ TACİR, ARTIK NE İÇİYOR SA… KISITLAMAYI UNUTTULAR…
Korona tedbirleri kapsamında, hali hazırda uygulanan hafta sonu kısıtlamasına ek olarak çıkan,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günündeki kısıtlama kararını es geçen ve uyuşturucu sevkiyatına kalkışan iki zahir taciri, “Artık ne içiyorlar ise, kısıtlama kararından haberleri yok.. Kısıtlama gününde sevkiyata çıkmışlar” şeklinde sözlerle yorumlandı.
 Türkiye genelinde kısıtlı ortamda, kısıtlı törenler ile Kutlanan bayram günü, ölüm ticaretine soyunan ve bir süredir Narkotim’in takibinde bulunan iki zanlı, 23 Nisan günü öğle saatlerinde enseyi ele verdi.
Narkotik polisi,  34 DSZ 612 plakalı otomobili durdurdu. Devreye an itibari ile hassas burunlu narkotik köpeği Lina girdi.
Bir kez koklayıp, aracın motor kısmındaki zulayı bulan Lina, patileri ile uyuşturucunun bulunduğu bölmeyi bir süre tırmalayıp adeta işaretledi. Lina, zulayı patlatıp Narkotim’e Bingo dedirtti. 
Kısıtlama gününde, trafiğe çıkıp üstelik zehir sevkiyatı yapan iki zanlının içinde bulunduğu aracı, hassas burunlu Lina bir süre daha koklayıp,  sonrasında geri çekildi. Bu hareketi; ‘araçta başka suç unsuru yok’ demenin bir göstergesi idi.
Lina, ölümcül virisün kol gezdiği sokaklarda, ölüm saçan Zehir tacirlerine ‘dur’ denilen bu operasyonun, dili konuşmayan hassas burunlu kahramanı olarak kayıtlara geçti.
O ANLAR KAMERADA…
Kısıtlı günde trafiğe çıkıp, uyuşturucu sevkiyatına kalkışan iki zanlının içinde bulunduğu aracın arandığı anlar, kayda alındı. Lina’ nın bingo dedirten o arama anlarında, bir kez koklayıp, patileri ile zula diye tabire dilen bölmeyi adeta işaretlemesi, göreni alkışlattı.
Durdurulan aracın motor kaputunun altında bulunan,  sigorta bölümüne zulalanmış halde, piyasa değeri 200 bin lira olan taş diye tabir edilen100 gram kokain maddesi incelendikten sonra adli emanete, 2 zanlı ise gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, zanlıların Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamaları sürüyor.
Cuma Deren