Gündem

Çanakkale’de ‘Pes’ dedirten Görüntüler

3 Günlük Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Eski Devlet Hastanesinde yapılan Koronavirüs aşısı yapmaya giden vatandaşlar izdiham oluşturdu.

3 Günlük Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Eski Devlet Hastanesinde yapılan Koronavirüs aşısı yapmaya giden vatandaşlar izdiham oluşturdu. Koronavirüs aşısı yapmaya giderken Koronavirüs davetiyesi çıkaran Vatandaşlar sağlık görevlileri tarafından sık sık uyarılsa da  oluşan kalabalığı polis dağıttı.

Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafındna paylaşılan haftalık vaka tablosunda Çanakkale, 100 bin nüfusta en çok vaka görülen şehir olurken virüsün etkisiz hale getirilmesi için de aşılama çalışmalarına ara vermeden gerçekleştiriliyor. Ancak Dün sabah aşı yapmaya giden vatandaşların hastanede oluşturduğu izdihamla ortaya çıkan manzara  pes dedirtti.  Aşılama anlamında Türkiye’de en çok aşılama yapılan şehirlerden olan Çanakkale’de koordinasyon eksikliği  de yaşanan izdihamla bir kez daha gözler önüne serildi.  Eski Devlet Hastanesinde yapılan aşılamalarda, aşılama için kuyruğa giren vatandaşların sayısı, kısa bir süre içerisinde ciddi şekilde arttı. Aşı sırası gelen ve randevu alan vatandaşlar bir anda yığılma yağarken,  Aşı sırası gelenler, önce aşılanmak isteyenler ve randevu saatinden erken gelenler vesilesiyle kuyruk bir anda izdihama dönüştü. Sağlık personelleri tarafından sık sık uyarıların yapıldığı görülürken, vatandaşlar oluşan duruma isyan ettiler.
 
Şerife Erdem