Gündem

SÖYLE T.C.’ Nİ, OL AŞINI SIRA YOK, AŞI ÇOK…!

İl Sağlık Müdürlüğü, Aşılama oranında Çanakkale’ yi lider yapmak için Sahra Çadırı kurdu.

Sağlık Neferleri, Covid-19 Pandemisi ile mücadelede bir adım daha önde olabilmek için Aşı seferberliğinde yoğun mesaiye başladı.
 
Daha önce iki doz Sinovac aşısı olan tüm vatandaşlar, üçüncü doz aşılarına Sağlık Kuruluşları yanı sıra, Sahra Çadırında kavuşabilecekler.
 
İskeleye kurulan Aşı çadırında, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’a üçüncü doz aşısı uygulandı.
Vali Aktaş ile birlikte, T.C.’ sini söyleyip, aşısı uygulanan diğer  bir isim İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk oldu.
 
AŞILAMADA İLK DÖRTTEYİZ..
HEDEF, BİRİNCİLİK…
İl Sağlık Müdürlüğü, geçen haftayı ilk dörtte sonlandıran Çanakkale’ yi, Aşılamada Türkiye birincisi yapmak için yoğun mesaiye başladı.
------------------------------------------------------
 
ÇADIRDA AŞI SEFERBERLİĞİ…
 
VALİ AKTAŞ 3. DOZ AŞISINI, AŞI ÇADIRINDA OLDU
ÇANAKKAELE’Yİ AŞI OLMAYA DAVET ETTİ
--------------------------------------------------------
Çanakkale’ yi Aşılamada Türkiye birincisi yapmak için, İl Sağlık Müdürlüğü seferberlik ilan etti.
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Aşılamada başı çeken ilin Çanakkale olması içtin, Mesai arkadaşlarının gece gündüz ayırımı yapmaksızın Sahada olduklarını belirtti.
 
Covid-19 Aşı Uygulama Noktası olarak kurulan Sahra Çadırında, Üçüncü doz aşısını olan isimlerden biri de Çanakkale valisi İlhami Aktaş’ tı.
 
İskele Meydanı'nda aşı uygulaması için kurulan çadıra tüm Çanakkalelileri davet eden Vali Aktaş; aşıya hak kazanan her vatandaşın T.C. kimlik numarasını görevliler ile paylaşması ardından aşı uygulanabileceğini belirtti.
 
Aşısı tanımlanmış vatandaşlar için, randevuya gerek olmadan dün (3 Temmuz 2021Cumartesi ) itibari ile, her gün 16.00 ve  24.00 saatleri arasında Aşı uygulanacak çadırda, muhtemel acil durumlarda görev alacak Acil Tıp Uzmanları ve Doktorlar da görev alacak.
 
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, aşı çadırının ilk mesai gününde, 2 Temmuz Cuma, hem 3. Doz aşılarını oldu, hem de Sağlık ekibinden bilgi aldı.,
 
Vali Aktaş, "İskele Meydanında aşı ile vatandaşımızın buluşmasını sağlayacak bir adım attık. 
Sağlıkçı arkadaşlarımız, aşı sırası gelmiş vatandaşlarımıza hizmet vermek için büyük bir özveri ile buradalar.
 
AŞISI TANIMLANMIŞ HER VATANDAŞA, RANDEVUSUZ AŞI,
Ayrıca vatandaşlarımız,  çadıra özel bir uygulama olarak randevu almadan aşılarını olabilecek.  Ben de 3. doz aşımı oldum.   Tüm vatandaşlarımızı ister çadır da ister  hastanede  aşılarını  olmaya bir kez daha davet ediyorum. Maske ve mesafe kurallarına uyarak herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum" dedi.
 
Aşısı tanımlı olarak Aşı Çadırına gelen vatandaşlar Vali Aktaş'a bu hizmetten çok memnun kaldıklarını, sağlık çalışanlarının bu özverili çalışmasından dolayı takdiri hak ettiklerini söylediler.
 
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Baştürk ise,  aşısını olduktan sonra, vatandaşları Randevusuz aşı için İskele meydanına davet etti.
 
Müdür Op. Dr. Baştürk, "Yeterli aşımız mevcut. Ben de burada aşı olmak istedim.  Randevu ile aşı olmak daha kolay ama burada randevu olmadan da aşı olunabilir. Vatandaşımızın olduğu her yerde aşı yapmaya devam edeceğiz.  2 Temmuz Cuma 22:00'a kadar açık kalacak 3 Temmuz Cumartesi 16:00 ile  00.00 arası randevusu olmasa bile vatandaşlarımız aşısını olabilecek" bilgisini kamuoyu ile paylaştı.
Şerife Erdem