AMACI DAHİ ALKIŞLATTI;
"ESNAFA NEFES,
HALKA MORAL".
Festivalin katılımcısı uluslararası konuklar gibi, sergiledikleri performanslarını uzun süre alkış topladı.
Bir anda hareketlenen, dansçı konukları ile renklenen Çanakkale sokaklarında büyük coşku yaşandı.
DANS VE MÜZİK FESTİVALDE BULUŞTU
BUNUN ADI; TROYA COŞKUSU…!
Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) ev sahipliğinde düzenlenen 6. Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali’nin katılımcısı misafirler ile buluştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde gerçekleşen buluşmada, Vali Aktaş, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen konuklar ile bir süre sohbet etti.
8-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen 'Troya Müziek ve Dans Feztivali', Pandemi tedbirleri nedeniyle uzun süre boş kalan kordonu ve sokakları şenlendirdi.
Hayatı uzun süre evlerine sığdıran Çanakkaleliler, gerçekleşen bu etkinlik sayesinde sosyal hayata en renkli şektilde merhaba demiş oldu.
-------------------------------------------
AMACI DAHİ ALKIŞLATTI;
"ESNAFA NEFES,
HALKA MORAL".
----------------------------------------
Çanakkale 'nin tanıtımı için tek dernek hayal kuruyor, ardından gerçek kılıyor. Bu yıl 6. düzenlenen festival dün sona erdi
ÇAFAD planladı, coşku sokakları şenlendirdi. Pandeminin etkisinin yavaş yavaş azalmasından sonra kültürel ve sanatsal etkinliklere ağırlık verilmesi, halkın moral motivasyonunun tekrar eski hale getirilmesi, turizm ögelerinin canlanması ve esnafın biraz nefes alması için çok önemli bir yere sahip olan TROYA Halk dansları festivali, planlandığı şekilde gerçekleşti.
Kısa adı ÇAFAD olan, Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde bu yıl 6. düzenlenen Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali’nin katılımcısı misafirleri Çaenakkale’(de ağırlayan Vali İlhami Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde gerçekleşen buluşmada, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen konuklar ile bir süre sohbet etti.
ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, bu yıl 6. Düzenlenen Troya Müzik ve Dans Festivalininh, şehri bir kez daha renklendirdiğini ve pandemi nedeni ile aylardır evlerinde kalan vatandaşlara büyük moral olduğunu söyledi.
ÇAFAD tarafından bu yıl altıncısı gerçekleşen,, Uluslararası TROYA Halk Dansları ve Müzik Festivali(' nin ilk gününde oluşturulan kortej, kordon boyunda oldukça renkli görüntüler oluşturdu.
8-12 Temmuz tarihlerinde Çanakkale’de planlandığı gibi düzenlenen festivale, K.Makedonya, Azerbaycan, Gürcistan, Arnavutluk, Ukrayna, Bosna Hersek gibi ülkelerden katılımcı dansçılar, müzik ziyafetine de imza attılar.
Dernek Başkanı Yazan: "İlki, 2018 TROYA yılı ile başlayan festivaller bu yıl altıncısı gerçekeşti” diyerek, bilgi verdi ardından da şöyle devam etti;
“Çanakkaleilerle, Dünyanın dört bir yanından bir çok ülkenin ve grubun buluşmasını sağladık.
ESNAFA NEFES, HALKA MORAL...
Pandeminin etkisinin yavaş yavaş azalmasından sonra kültürel ve sanatsal etkinliklere ağırlık verilmesi, halkın moral motivasyonunun tekrar eski hale getirilmesi, turizm ögelerinin canlanması ve esnafın biraz nefes alması için çok önemli bir yere sahip olan TROYA Halk dansları festivalini, gelecek yılarda da aralıksız olarak sürdürmek başlıca hedefimiz.”
2018 yılında TROYA antik kentinin UNESCO dünya mirası listesine girişinin 20.yılını kutlamak, ulusların farklı müzik geleneksel dans ve kostümleri ile dünyadaki farklı kültürleri bir araya getirmek , Çanakkale’nin essiz kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla hayata geçirilmiş olan festivalin, geleneksel hale gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını da vurgulayan ÇAFAD Başkanı;
"Festivalimizin temel amacı yöresel danslar, müzik ve ulusal kostümler aracılığıyla farklı kültürleri birbirine yakınlaştırmaktır. Ana fikrimiz, farklı ülkelerden ve dünyanın farklı yerlerinden halk oyunları ve müzik gruplarını festivale getirmek ve onlara sanatlarını ve yaratıcılıklarını sahnede sergileme fırsatı vermektir.” dedi.
Cuma DEREN