Gündem

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, camilerin ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için, 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceği Camiler ve Din Görevlileri Haftası Çanakkale’de düzenlenen Açılış Programı ile başladı.

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, camilerin ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için, 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceği Camiler ve Din Görevlileri Haftası Çanakkale’de düzenlenen Açılış Programı ile başladı. Çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek olan Haftanın Açılış Programı gerçekleştirildi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, camilerin ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için, 1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren Ekim ayının ilk haftası Camiler Haftası olarak kutlanırken  2003 yılında Camiler Haftası’na Din Görevlileri  de ilave edilerek bu hafta, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır. 2011 yılından itibaren her yıl farklı bir tema belirlenerek çeşitli etkinliklerler gerçekleştirilen hafta kapsamında  Çanakkale’de de İl Müftülüğü tarafından çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Camiler ve Din Görevlileri haftasının açılış programı gerçekleştirildi. Çanakkale İl Müftülüğü  Toplantı salonunda gerçekleştirilen açılış programında  Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın, Müftü Yardımcıları ve din görevlileri katıldı. Camiler ve Din
Görevlileri Haftası açılışı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan film gösterisi izlendi.

Film gösteriminin ardından Haftanın açılış programında bir konuşma yapan Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ““Camilerde din hizmetlerini ifa eden, topluma rehberlik ve önderlik ederek yaşantısıyla örnek olan tüm din gönüllüsü kardeşlerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, ahirete intikal edenlere Cenab-ı Haktan rahmet, hayatta olanlara sağlık diliyorum” dedi.

Açılış programında bir  konuşma yapan Vali İlhami Aktaş ise “Özellikle pandemi döneminde asli görevlerinizi ifa ederken, filyasyon ekiplerinde görev alarak evden eve koştunuz, izolasyonda olan vatandaşlarımızı takip ettiniz, dışarıya çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladınız. Bu fedakarca çalışmalarınız asla unutulmayacak, başta İl Müftümüz olmak üzere gayretlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum ve haftanızı tebrik ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından  2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine, Cami ve Kur'an Kurslarına katkıda bulunan hayırseverlere  ödül ve teşekkür plaketleri Vali İlhami Aktaş, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından verildi.    Dereceye girenlere plaketlerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

Cuma Deren