Gündem

Mucit Öğrenciler İcatlarını Fuarda Sergiledi

Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezinin Mucit öğrencileri tarafından hazırlanan 25 Proje, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında görücüye çıktı. B

Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezinin Mucit öğrencileri tarafından hazırlanan 25 Proje, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında görücüye çıktı. Bir çok alanda proje üreten öğrencilerin sergilediği icatlarını yakından ilgilenen Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz  proje sahibi öğrencilerden bilgi aldılar.

 Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması amacı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirdiği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan projeler düzenlenen Bilim Fuarında sergilendi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından  hazırlana  25 projenin yer aldığı Bilim Fuarı Tasarım Beceri Atölyelerinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin araştırarak ve kendi imkanları ile hazırladığı projelerin yer aldığı Fuarın açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Hasan Ergüven, Bilal Bilen, Kurum Müdürü Berna Aras Çakar, öğrenciler,  öğretmen ve veliler katıldı.   Fuara katılan İl Milli Eğitim Müdür Ferhat Yılmaz, Öğrencilerin  TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için hazırladığı projeleri tek tek ziyaret ederek yakından ilgilendi.  Öğrenciler  ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, başarılı proje çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür etti. Bilim Fuarı kısa sürede ilgi odağı olurken maske, mesafe ve temizlik kurallarına özen gösterildi.
 
Şerife Erdem