Gündem

Yeni Bir Başlangıcı İçin Organ Bağışına Destek Verin

Organ Bağışında her yıl başarı gösteren Çanakkale, bu yıl da organ bağışı sıralamasında 2. Sırada yer aldı.

Organ Bağışında her yıl başarı gösteren Çanakkale, bu yıl da organ bağışı sıralamasında 2. Sırada yer aldı. Organ Bağışında fedakarlık yapan bağışçılar ve operasyonları gerçekleştiren Çanakkale’nin Başarılı sağlık ekiplerine teşekkür Belgesi verildi. 

Birçok organ için naklin mümkün hale geldiği günümüzde, tedavisi sadece nakil ile mümkün olan organları hasar görmüş hastalara büyük umudu bağışlar oluyor. Dünyada, organ nakli yapılmazsa yaşamı ölümcül bir tehlike altında olan 1 milyara yakın insanların 30 bini Türkiye’de yer alırken bu insanları yaşatmak içinde yine en büyük çabayı sağlık çalışanları yürütüyor. Vatandaşların her geçen gün bilinçlendiği  Organ Bağışı ile ilgili Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen, Bursa bölge koordinasyon merkezine bağlı illerin katılımı ile “Pandemi Dönemi Ve Sonrasında Türkiye’de Organ Bağışının Geliştirilmesi’  temalı sempozyum gerçekleştirildi. “Pandemi Dönemi ve Sonrasında Türkiye’de Organ Bağışının Geliştirilmesi” sempozyumuna Bursa İl Sağlık Müdürü  Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ın yansıra  Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu, BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Çanakkale İl Sağlık Müdürü  Op. Dr. Gökhan Baştürk, Balıkesir, ve Bilecik  İl Sağlık Müdürleri, akademisyenler, sağlık çalışanları, organ bağışı ile hayata tutunan hastalar ile yakınları katıldı. Yapılan sempozyumda  Organ Bağışı ve önemi vurgulanırken,   Sağlık Bakanlığı Organ Bağışı verileri de paylaşıldı.  Verilerine göre Çanakkale Organ Bağışında  2. Oldu.

Çanakkale’deki  organ bağışı ekibinin özverili çabaları sayesinde sağlık bakanlığı verileri doğrultusunda PMR değeri 11.08 ile Çanakkale Türkiye 4. Olurken,    Çanakkale devlet hastanesi  organ bağışı sağlamada 2. olarak büyük başarı gösterdi. Yapılan programın ardından Başarı gösteren Organ Bağışı ekiplerine teşekkür Belgeleri verildi.  Konu ile ilgili Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada “ Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen Bursa bölge koordinasyon merkezine bağlı illerimizin katılımı ile ‘pandemi dönemi ve sonrasında Türkiye’de organ bağışının geliştirilmesi’  temalı toplantı düzenlendi. İlimizin organ bağışı ekibinin özverili çabaları sayesinde sağlık bakanlığımız verileri doğrultusunda PMR değeri 11.08 ile  Bursa Türkiye 4. Olurken ,  Çanakkale devlet hastanemiz organ bağışı sağlamada 2. olarak büyük başarı gösterdi. İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Gökhan Baştürk ve hastane ekibimiz tarafından teşekkür belgeleri teslim alındı. Organizasyonda ev sahipliğinden dolayı  Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne ve katkı sunanlara teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.
 
Cuma Deren