Gündem

İlçelerde Bayram Coşkusu

Çanakkale Merkezde olduğu kadar İlçelerde de gerek Kaymakamlar gerekse Belediyeler tarafından düzenlenen etkinliklerle İlçelerde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu yaşandı.

Çanakkale Merkezde olduğu kadar İlçelerde de gerek Kaymakamlar gerekse Belediyeler tarafından düzenlenen etkinliklerle  İlçelerde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu yaşandı.

Padişahlık, hanedanlık, meşrutiyet değil artık demokrasinin, eşitlik ilkesinin, özgürlüğün, seçme ve seçilme hakkının bulunduğu Türkiye Cumhuriyetinin ilan edilişinin 98’inci yıldönümü olan Cumhuriyet Bayramı Tüm yurtta ve Çanakkale Merkezde olduğu gibi ilçelerde de büyük bir coşku ile kutlandı. Gelibolu, Eceabat, Gökçeada, Bozcaada, Ezine, Ayvacık, Yenice, Çan, Biga, Lapseki,  Bayramiç İlçelerinde de bayram  coşkusu yaşandı. Geçtiğimiz yıl koronavirüs nedeni ile buruk kutladığımız Cumhuriyet bayramında bu yıl vatandaşlar törenlere adeta akın etti.   eski bayramlardaki gibi öğrenciler şiirler okurken, halk oyunları gösterileri ve tören geçitleri ile  vatandaşlar bayramın coşkusunu yaşadı.

Cuma Deren