Gündem

Açı Koleji Öğrencileri  Cumhuriyet Bayramını Coşku İle Kutladı

Cumhuriyetin kuruluşunun 98. Yıldönümü nedeni ile Açı Koleji bir kutlama gerçekleştirdi.  AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler Cumhuriyet konuşu şiir ve şarkı söylediler.

Cumhuriyetin kuruluşunun 98. Yıldönümü nedeni ile Açı Koleji bir kutlama gerçekleştirdi.  AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler Cumhuriyet konuşu şiir ve şarkı söylediler. 

Ülkenin dört bir yanından coşku ile kutlanan Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Çanakkale Açı Koleji öğrencileri de Bayrama özel hazırlandı. 17 Burda AVM sahnesinde bayram coşkusunu yaşayan öğrenciler ‘Cumhuriyet’ temalı şiir ve şarkı söylediler.  Düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının hep bir ağızdan söylenmesi ile başladı. Etkinlikte konuşma yapan Açı Koleji Çanakkale Kurucu okul Müdürü Necdet Çetin konuşmasında” Osmanlı imparatorluğunun son döneminde ülke işgal altına girmiş ve düşman devletleri tarafından toprakları paylaşılmıştı. Vatan topraklarını paylaşan ve türk milleti ile ilgili planlar yapan düşman devletleri karşılarında yüzlerce yıldır binlerce yıldır ulus devleti olan bir tük devleti olduğunu un unuttular. 19 Mayıs 1919’ da Mustafa Kemal Atatürk Samsuna ayak bastı ve kurtuluş mücadelesini başlattı. Bu mücadelede Cumhuriyeti getirdi. Cumhuriyet bize ne getirdi ? özgürlük getirdi, ulus olma bilinci getirdi,  Vatan olma bilinci getirdi, Cumhuriyet bize kadına seçme ve seçilme hakkı getirdi ve dünyada kadınına seçme ve seçilme hakkı veren 5 devletten biri olma onurun u getirdi. Sizlerden bu onura bu özgürlüğe sonuna kadar sahip çıkmanızı istiyorum. Ben inanıyorum ki açı kolejinin tüm öğrencileri bu onur, bu Şeref’e ve Cumhuriyete sahip çıkacaklarına inanıyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.” dedi.
Kurucu Okul müdürü Necdet Çetin’in konuşmasının ardından Açı Koleji ana sınıfı, ilkokul sınıfları, orta okul sınıfları ve lise sınıflarında eğitim öğretim gören öğrenciler cumhuriyet konulu şarkıları seslendirdiler. Cumhuriyet oratoryosu da ilgi ile izlendi. Etkinlik İzmir Marşının söylenmesi ile son buldu.  
 
Şerife Erdem