Gündem

Fener  Alayı Bayrama Çok Yakıştı

Cumhuriyetin Kuruluşunun 98’inci Yıldönümü dolayısı ile Çanakkale’de gün boyu gerçekleştirilen etkinlikler, akşam yapılan ve binlerce kişinin katıldığı Fener alayı ile taçlandırıldı. 

Cumhuriyetin Kuruluşunun 98’inci Yıldönümü dolayısı ile Çanakkale’de gün boyu gerçekleştirilen etkinlikler, akşam yapılan ve binlerce kişinin katıldığı Fener alayı ile taçlandırıldı.  7’den70’e Çanakkaleli olan yada Çanakkale’ye gezi amacı ile gelen yabancı vatandaşların da katılımı ile gerçekleştirilen coşkulu fener alayı hem Çanakkale’ye hem de Cumhuriyet Bayramına çok yakıştı.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeni ile geçtiğimi yıl yaşayamadığımız ve yüreğimize sığdırdığımız Cumhuriyet Coşkusunu bu yıl, törenlerde fazlasıyla yaşarken, yapılan etkinliklerle geçtiğimiz yıl yapamadığımız bayramın tadını bu yıl yaşadık. Gün boyu gerçekleştirilen etkinliklere soğuk havaya rağmen  büyük ilgi gösteren vatandaşlar, asıl coşkuyu ise Akşam Çanakkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilen fener alayında gerçekleştirildi.  7’den70’e Çanakkaleli olan yada Çanakkale’ye gezi amacı ile gelen yabancı vatandaşların da katılımı ile oluşan kalabalıkta fener alayının ucu bucağı görülmedi.  Binlerce vatandaşın katılımı ile  kilometrelerce uzayan fener alayı ‘Fener alayı Cumhuriyet coşkusuna çok yakıştı’ dedirtti. Cumhuriyet Meydanından başlayarak İninü caddesinden Salı pazarına oradan da koordon boyuna kadar uzanan caddelerde oluşan fener alayında vatandaşlar marşlarla yürüdü.

Cuma Deren – Şerife Erdem