Gündem

Türk Kızılay 81 İl İle Eş Zamanlı Yürüyüş Yapıldı

1 Haziran 1868’de bir grup idealist Osmanlı hekimi bir araya gelerek bir dernek kurar.

Türk Kızılay’ının kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılay’ına ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmak amacı ile 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde kutlanan Kızılay Haftası kapsamında Çanakkale’de de bir yürüyüş gerçekleştirildi.

1 Haziran 1868’de bir grup idealist Osmanlı hekimi bir araya gelerek bir dernek kurar. Önce Hilal-i Ahmer Cemiyeti daha sonra ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle ‘Kızılay’ adını alan ülkemizin bu en köklü sivil toplum kuruluşu, o günden bugüne ülkemizdeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor. Geçen yıllar içinde Kızılay, ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anından şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anından insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesi olmuştur.  Bu köklü cemiyetin ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmak amacı ile 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde Kızılay haftası olarak kutlanıyor. Bu kutlamalar kapsamında Türk Kızılayı Çanakkale Şubesi tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Türk Kızılayı Çanakkale Şubesi  tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında 81 ile eş zamanlı olarak bir yürüyüş gerçekleştirildi. Kızılay Haftası kapsamında,  81 ilde eş zamanlı yapılan '29 Ekim- 4 Kasım Kızılay Haftası Yürüyüşü' etkinliğine  Türk Kızılayı Çanakkale Şubesi gönüllüleri, Genç Kızılay  gönüllüleri, Kızılay personeli ve vatandaşlar katıldı.  Golf Çay bahçesinde başlayan ve kordon boyunca gerçekleştirilen yürüyüş İskele meydanında sona erdi. Yürüyüş sonunda Kızılay tarafından yürüyüşe katılan vatandaşlara ikramlarda bulundu.

Şerife Erdem