Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda emekli olan ve Fakültede yıllarca emekleri ile öğrenci yetiştiren Akademisyenlere vefa plaketi verildi. Plaket töreninde bir konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi, Şair Prof. Dr. Mehmet İsmail “Çanakkale kenti ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi benim kaderimdi” dedi.
Yıllarca emek vererek öğrenci yetiştiren ve emekli olan Akademisyenlere vefa plaketinin verildiği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı İsmail Tarhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi, Şair Profesör Doktor Mehmet İsmail, ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünden Öğretim Üyesi Dr. Recep Duran, Öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Akademik Kurul Toplantısının açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı İsmail Tarhan, Fakülte’de yaptığı çalışmalar, hedeflediği çalışmalar ve fakültenin gerek duyduğu yatırımlar konusunda bilgiler verdi.
Ne Kadar İyi Öğrenci Yetiştirirsek Geleceğimiz O Kadar Garanti Altında Olur
Dekan Tarhan’ın ardından kürsüye gelen ÇOMÜ Rektör’ü Prof. Dr. Sedat Murat “ Üniversitemiz son zamanlarda önemli çalışmalara imza atıyor. Bu çalışmalarda hepimizi sevindiriyor. Çomü ailesi olarak bu tür çalışmalar başta biz yöneticiler olmak üzere öğretim görevlilerimiz ve öğrencilerimiz için önemli. Fen Edebiyat Fakültesi tüm bölümleri ile en fazla çalışma yapan fakültelerimizden biri. Türkiye’ de 250 üniversitenin 15-20 tanesinden daha fazla öğrenciye sahip bir fakülte. Her üniversitenin olduğu gibi bizimde Kurumsal hedeflerimiz var. Bu hedeflere ne kadar çok yaklaşılırsa hocalarımızda hedeflerinde o kadar çok yaklaşıyorlar. Ama bütün iş, bireysel düzeyde yapılan çalışmalara dayanıyor. Benim en fazla üzerinde durduğum 3 alan var. Birincisi öğrenci eğitimi, ikincisi hocaların çalışmaları, üçüncüsü de hem hocaların hem de öğrencilerin birlikte yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri. Bu üç başlığa çok önem veriyorum. Öğrenciler bizim her şeyimiz. Öğrencilerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek. Geleceğimizi o kadar garanti altına almış oluruz. Bizim görevimiz yetiştirdiğimiz öğrencileri donanımları ile ülkeye faydalı olmalarını sağlamak” dedi.
Çanakkale Benim Kaderim
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Sedat Murat emekliliğe ayrılacak olan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi, Şair Prof. Dr. Mehmet İsmail ve ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünden Öğretim Üyesi Dr. Recep Duran’a uzun yıllardan buyana yaptıkları çalışmalardan dolayı plaket verdi. Plaket töreni öncesinde konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi, Şair Prof. Dr. Mehmet İsmail “Çanakkale kenti ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi benim kaderimdi. Neden böyle diyorum. Daha Çanakkale’ye gelmeden önce Azerbaycan’ da Çanakkale için bir şiir yazmıştım. Kader beni Türkiye’ye getirdi ve ben gözümü açtığımda ben kendimi Çanakkale boğazına bakarken buldum. Kader 70 sene önce bana bu Çanakkale ile ilgili bu şiiri yazdırmıştı. Çanakkale benim kaderim oldu. Ben ömrümün en anlamlı 25.5 senesini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin duvarları arasında geçirdim ve bununla’ da gurur duyuyorum. Azerbaycan ve Türkiye birdir. Azerbaycan’ın Karabağ savaşında Azerbaycan’a nasıl yardımcı olduğunu herkes biliyor. Çanakkale ruhu hala devam ediyor ve edecek benim öğrencilerden isteğim bu Çanakkale ruhunu ayakta tutsunlar.” Dedi.
Konuşmaların ardından Emekliliğe ayrılacak olan İsmail ve Duran’a teşekkür plaketleri Rektör Murat tarafından verildi. Akademik kurul toplantısında çalışmaları ile öne çıkan öğrencilere de plaketleri verildi.
Şerife Erdem