Gündem

‘1915’ E, 45 BİN ARAÇ GARANTİSİ’ ELEŞTİRİLERİNE, NET YANIT: 'YAPTIĞIMIZ İŞİN ARKASINDAYIZ, YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ…'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da düzenlenen Antalya Havalimanı Projesi Kamu-Özel İşbirliği ihalesi kira peşinatı ödeme töreninde çarpıcı ifadeler ile karşılık verdi.

1915 Çanakkale Köprüsü’ nün, günlük araç geçiş rakamı üzerine, Muhalefet bayta, sosyal medyada süren eleştirilere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da düzenlenen Antalya Havalimanı Projesi Kamu-Özel İşbirliği ihalesi kira peşinatı ödeme töreninde çarpıcı ifadeler ile karşılık verdi.
Bakan Karaismailoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan projelerden örnekler sunup, gelen eleştiriler üzerine şöyle dedi;
“Yaptığımız işin arkasındayız, yapmaya da devam edeceğiz.
Kamu-Özel işbirliği projelerin hepsi açık projelerdir. Bu işi yapabilecek kabiliyette olan yerli, yabancı bütün firmalar ihaleye girebilir.
Bazıları diyor ki; ‘sözleşmeler gizli’ 24 tane firmanın dosya aldığı bir ihalenin sözleşmesi gizli olabilir mi?
DEDİKODU SİYASETİ İLE, KARALAMA..
Dedikodu siyasetiyle bu kadar teknik konuları karalamaya çalışıyorlar.” diye konuştu.
----------------------------------
İSTANBUL’DA, 1915 SAVUNMASI…
---------------------------------
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı Projesi’ni kazanan konsorsiyumun kira bedelinin 2 milyar 138 milyon avroluk peşinatını ödediğini duyurdu.  Ardından da, çarpıcı ifadeler ile 1915 Çanakkale Köprüsü’nü konuştu.
Dün sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar ile, bir günlük araç geçiş sayısı ile eleştirilen isme dönüşen 1915 Çanakkale Köprüsü’ ne ilişkin çarpıcı değerlendirme İstanbul’dan geldi.
Günlük 45 bin araç geçişi garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nden, bir günde 6 bir geçişi olduğu bilgisi verilerek yapılan sosyal medya paylaşımları, dün Çanakkale’ de gündem konusu oldu.         
Bakanlık Basın Müşavirliği, İstanbul’ dan, 1915 Çanakkale Köprüsü eleştirilerine adeta ateş püsküren Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamasını, basın kuruluşları ile paylaştı.
Bakan’ ın bu konudaki sözleri Çanakkale’ deki medya kuruluşlarının e-posta adreslerine ulaştı.      
Bakan Karaismailoğlu, İstanbul’da düzenlenen Antalya Havalimanı Projesi Kamu-Özel İşbirliği ihalesi kira peşinatı ödeme töreninde, siyasetin ve siyaset kamuoyunun eleştiri konusu başlıklara değindi. 1915 Çanakkale Köprüsü’ ne yönelen eleştirilere çarpıcı ifadeler ile karşılık verdi.
Bakan Karaismailoğlu; “Yaptığımız işin arkasındayız, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.
Türkiye’nin coğrafi konumunun avantajını kullanmak zorunda olduğuna vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, bu avantajı kullanmak için de yatırımların ona göre planlandığının da altını çizdi.
2002 yılından bu güne kadar 153 milyar avroluk yatırım yapıldığını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, bunun yüzde 22’sinin kamu-özel işbirliği ile yüzde 78’ni kamu bütçesiyle yapıldığını söyledi.
BU SÖZÜ,1915 ELEŞTİRİLERİNE…
“YAPTIĞIMIZ İŞİN ARKASINDAYIZ”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Yavuz Sultan Selim ve 1915 Çanakkale Köprüsü ile Avrasya Tüneli gibi Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan projelerden örnekler verip, bu model ile ilgili yapılan eleştirilereadeta ateş püskürdü.
Çanakkale siyaset kamuyonun bir numaralı gündem maddesi haline dönüşn 1915 Kanakkale köprüsü’ nü hedef alan eleştirilere ilişkin sözler, İstanbul’ dan geldi.
KatıldIğı törende, 1915 Çanakkale Köprüsü ‘ nü hedef alan eleştirilereilişkin açıklamada bulunan Bakan Karaismailoğlu, 
“Yaptığımız işin arkasındayız, yapmaya da devam edeceğiz.” vurgusu ile söze başladı. Ardından da eleştirilere ilişkin sert sözler etti.
Bakan Karaismailoğlu; “Kamu-Özel işbirliği projelerin hepsi açık projelerdir. Bu işi yapabilecek kabiliyette olan yerli, yabancı bütün firmalar ihaleye girebilir.
BAZILARI DİYOR Kİ…
Bazıları diyor ki; ‘sözleşmeler gizli’ 24 tane firmanın dosya aldığı bir ihalenin sözleşmesi gizli olabilir mi?
O da afaki söylenen bir laftır. Bu projelere birden fazla teklif olduğu için bir yarışma içerisinde ve kamu açısından en uygun teklif tercih edilmektedir. O yüzden ‘yatırım maliyeti yüksek bunun’ deniliyor mesela. Burada bir yarışma oldu. Bunların hepsi İhale Kanunun verdiği yetkiler doğrultusunda yapılmış ihaleler. Geçmediğimiz yola neden para ödüyoruz diyor. O zaman Adıyaman Havalimanı’nı kullanmıyorsunuz diye Adıyaman’a Havalimanı yapmasa mıydık? 57 tane havalimanımız var. Bunları 84 milyonun kullanması tabi mümkün değil.
DEDİKODU SİYASETİ İLE, KARALAMA..
Dedikodu siyasetiyle bu kadar teknik konuları karalamaya çalışıyorlar.” diye konuştu.

Cuma Deren