Geleneksel Türk seramiği özellikle Osmanlı döneminde stilize çiçeklerle buluşmuş ve evrensel olan çiçeklerin dilinden alınan motif dili ile çok sevilen ve ilgi duyulan bir sanat alanına ilham vermiştir. Zamanla ihtişamlı sofralardan duvarlara, zarif ellerden cam dolaplara bir yol izleyen seramik tabaklar her dönemde kullanıcısı/izleyicisiyle özgün bir iletişim kurmuştur. Sanatçının formlarda yakalamaya çalıştığı ifade bu iletişimin çağrışımlarıdır.
Buradan çıkışla değişime uğramış/başkalaşmış tabaklar yepyeni formlar ve buna bağlı olarak dönüşmüş kimliklerle karşımıza çıkmış ve kimisi duvarda kimisi ayaklı stantlarda, yeni duruş biçimleriyle izleyiciye sunulmuştur.
Ezgi Gökçe Hakkında;
Ezgi Gökçe, 2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Çini ve Çini Onarımları Anasanat Dalı’ndan, 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Geleneksel Türk El Sanatları Anasanat Dalı’ndan “Büyük Selçuklu Dönemi Turkuaz Sırlı Seramiklerinin Özellikleri ve Turkuaz Sırlı Yeni Seramik Tasarımları” adlı tez çalışması ve uygulama çalışmaları, 2011 yılında aynı bölümün sanatta yeterlik programından, “Londra Victoria ve Albert Müzesi'nde Bulunan Farklı Formlarda Görülen Bazı Ajurlu (Delikli) Seramikler” adlı tez çalışması ve bir sergi ile mezun olmuştur. Birçok ulusal ve uluslararası karma sergiye katılmış ve yarışmalarda ödüller almıştır. Aydın ili, Tepecik Höyük Kazısı’nda 2006-2009 ve 2010 yıllarında restoratör olarak görev yapmıştır. 2010 yılında Londra “Victoria And Albert” ve “British Museum”da alanı ile ilgili çalışmalar yapmıştır. Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.