Gündem

İklim İçin Hukuk Atölyesi Gerçekleştirildi

İklim, doğa hakkı ve çevre hukukunu, disiplinler arası ve bütüncül bir bakış açısıyla çalışmak isteyen hukukçuların sayısını ve kapasitesini arttırmak amacı ile Çanakkale Barosu tarafından 16-17 Nisan tarihinde ‘İklim İçin Hukuk Atölyesi’ etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte Avukatlara, iklim değişikliği çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Atölye çalışmasının koordinatörlüğünü İzmir Barosu’ndan Av. Özlem Altıparmak ve Av. Cem Altıparmak yaptığı, Çanakkale’de de düzenlenen Atölye çalışmaları kapsamında ‘İklim İçin Hukuk Atölyesi’ gerçekleştirildi. İklim, doğa hakkı ve çevre hukukunu, disiplinler arası ve bütüncül bir bakış açısıyla çalışmak isteyen hukukçuların sayısını ve kapasitesini arttırmak amacı ile düzenlenen  bu etkinliğe Avukatlar da yoğun ilgi gösterdi.  Atölyeye konuşmacı olarak katılan Av. Özlem Altıparmak doğa hakkı, Çevre Hukuku ve uluslararası gelişmeler,  Av. Arif Ali Cangı AİHM Kararları ışığında Çevre Davaları ve çevre hareketi Avukatları deneyimi,  Av. Cem Altıparmak çevresel demokrasi, proje dosyası okuryazarlığı, idari ve yargısal başvuru süreçleri; Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Ali Furkan Oğuz, Türkiye çevre mücadelesi tarihine Çanakkale özelinden bakış,  Ekosfer Derneği yönetim kurulu üyesi Özgür Gürbüz iklim ve enerji;, Doğa Derneği Biyoçeşitlilik Koordinatörü Şafak Arslan ise çevre koruma sözleşmelerinin sahadaki kullanımı konularında katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

Konuşmacılar tarafından iklim ve doğa konusunun sadece bir Çevre Hukuku meselesi olmadığı, farklı disiplinleri ilgilendiren, herkesin haklarını etkileyen ve her geçen gün önemi artan bir mesele olduğu bu konuda çalışmaların sürdürülmesinin faydalı olacağı dile getirildi. Atölye çalışmaları sonrasında  Katılımcılara sertifikaları verilirken, konuşmaları ile bilgi ve deneyimlerini aktaranlara ise Baro Başkanı Soner Aydın tarafından teşekkür plaketi verildi.

Şerife Erdem