Gündem

Proje hazırlama ve yürütme eğitimi gerçekleştirildi

ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinde, Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi gerçekleştirildi. 


30 ÇOMÜ’lü akademisyenin katıldığı eğitimde, başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere proje hazırlama ve yürütmeye dair teorik bilgilerin yanı sıra proje uygulamaları yapıldı. Katılımcılar gruplar halinde proje hazırladı, fikir aşamasından itibaren bir projenin nasıl hazırlanacağı, hazırlanmasında ve başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler konusunda uygulamalı eğitim aldı. Eğitimciler, Prof. Dr. Hamdi Temel (Dicle Üniversitesi), Prof. Dr. Mustafa Böyükata (Bozok Üniversitesi), Prof. Dr. Mustafa Keskin ( Erciyes Üniversitesi), Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan (Gazi Üniversitesi) ve Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu (Dumlupınar Üniversitesi) tecrübelerini ÇOMÜ’lü akademisyenler ile paylaştılar.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, eğitim sonrasında gerçekleştirilen belge töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’de bilimsel araştırmaya verilen desteğin ciddi anlamda artış gösterdiğini belirterek “Teknoloji üretmek dediğimizde de aklımıza üniversiteler gelmesi gerekiyor. Üniversitelerin teknoloji üretebilmek için bilimsel araştırma yapması gerekiyor. Bilimsel araştırma yapmak demek proje demektir. Fikrinizi projelendirip öngörülebilen, desteklenebilir bir hale getirmeniz gerekiyor. Türkiye’de projeye, bilimsel araştırmaya destek ciddi anlamda artış gösterdi. Bundan bir ay önce TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Erol Arcaklıoğlu hoca buradaydı. Sunumunda belirttiği gibi bilmediğimiz çok sayıda destek de var. Proje yapma, sunma veya fikirlerimizi projelendirme meselesi bilimsel araştırmanın olmazsa olmaz esası. Katılan hocalarımıza üniversitemiz adına teşekkür ediyorum. Eminim burada öğrenilen şeyler üniversitemiz ve bilim dünyası için kendisini gösterecek. Üniversiteden bahsediyorsak yaptığımız işlerin en önemlisi bence bu” diyerek şehir dışından eğitim vermek için gelen hocalara teşekkür etti.
Eğitmenlerden Prof. Dr. Mustafa Keskin, “Türkiye'de akademisyenler olarak bazen fazla duygusal davranıyoruz. Bir proje hazırlıyoruz, kabul edilmediğinde küsüyoruz. Böyle olmaması lazım. Küsmeyeceğiz. Bilim tarihine adını yazdıran kişilere bakın; hepsinin hayatı zorluklarla doludur. Hiç biri küsmemiş, böylelikle isimleri bu güne kadar gelmiş. Bizler de hem kendi üniversitemizden hem de farklı üniversitelerden meslektaşlarımızla ortak çalışmayı önemsemeliyiz. Sürekli işbirliği halinde olmalı, aynı masa etrafında oturabilmeli, yeni projeler geliştirebilmeliyiz” şeklinde konuştu.
ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek ise “Üniversite olarak stratejik planımızı güncelledik ve yenilikçi girişimci üniversite olmayı vizyonumuz olarak belirledik. Üçüncü nesil üniversite kulvarına geçebilmemiz için hepimizin projeler geliştirmesi çok önemli. Proje yazma ve yürütme eğitimine katılan araştırmacılarımız başta olmak üzere tüm öğretim elemanlarından proje yazmalarını bekliyoruz. Bizler Proje Koordinasyon Merkezi olarak bu yönde benzer etkinlikler ve çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Yakında sosyal bilimler alanında çalışan araştırmacılarımız için de TÜBİTAK-SOBAG'dan ilgilileri konuk edeceğiz. İkinci dönemin başında düşündüğümüz bu etkinliğe tüm akademisyenler davetlidir, katılımlarını bekliyoruz. Son olarak iki günlük bu atölye çalışması için yurdumuzun farklı üniversitelerinden Çanakkale'de ağırladığımız değerli hocalarımıza katkılarından dolayı teşekkürü borç biliyoruz” dedi.
Rektör Acer, eğitim veren hocalara hediye ve belge takdim etti. Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.