Gündem

İhtiyaç Sahibi Köyler Belirlenecek

Çanakkale Temalı  Hayrat Çeşmeler Yolda

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Şehitler Coğrafyasını yansıtacak görünüme sahip hayrat çeşmelerin yolda olduğunu söyledi. MHP Kurmayı Yıldırım, detayları önceki gün yaptığı sosyal medya paylaşımında dile getirdi.
 Yıldırım; “MHP Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın ‘Çeşme Hayratı Yaptırılıp Vakfedileceğine dair’ talimatları üzere; konu ile ilgili MHP Çanakkale Teşkilatımız hemen harekete geçerek, alternatif noktalar arasından, ihtiyaç olan köylerimizin tespiti için çalışmaya başlamıştır.” diyerek söze başladı
 Ardında da; “Çeşme Hayratının şekil planı, ilgili projeler arasından, mimari bakımdan; mantıklı ve en işlevsel olan proje ile hızlıca Çanakkale’ mizde uygulanacaktır.” İfadesini kullandı.
 TEMA; KÖYÜM BENİM
MHP il Başkanı Yıldırım, “Çeşme Hayratımız, Çanakkale Şehitlerimizin Anılarına ve Aziz Ruhlarına adanacaktır.” dedi.
  “Köyüm Benim” temalı sohbet toplantılarına katkıda bulunmak, köylümüzle partililerimizin kaynaşmasını ölümsüzleştirmek maksadıyla Çeşme Hayratı vakfetme kararının, bizlere miras olan kültürümüzü yeniden hatırlatma anlamı taşıdığını da vurgulayan Yıldırım şöyle devam etti; 
“Türklerin çeşme yaptırarak vakfetmekte yarışma sebeplerinin başında, bu hayrın Sevgili Peygamberimiz tarafından övülüp teşvik edilmesi gelmektedir.
Türkler; ihtiyaç sahiplerine içme suyu temin etmek noktasındaki hayır işini hem çeşitlendirmiş hem de tesis ettikleri çeşmeleri sanat eserine dönüştürmüşledir.
 Böylelikle atalarımızın asırlardır sürdürdüğü faziletli bir gelenek partimizce bir kez daha ihya edilmiş olacak, hem de ihtiyaç sahiplerinin hayır duasına mazhar olunacaktır.”
Şerife Erdem