Gündem

  Tatil Cenneti İken, Kaçak Cennetine Dönüştü Kaçaklara Yıkım, Yakında

Özel İdare Karar Aldı,Küçükkuyu'da 35 Kaçık Yapı yıkılacak.

Kaçak yapılaşma cennitene dönüşütğü savı ile bir dönem Türkiye gündemine oturan Küçükkuyu Beldesi’nde, yıkım işlemlerinin satrt verildi. Küçükkuyu Belediyesi, 35 kaçak yapıyı yıkmak için ihale kararı aldı.
Ayvacık sahilleri başta, kaçak yapıların tatil cenneti Küçükkuyu beldesinde de  varlığı tespit edilmişti.
Özellikle son yıllarda yerel ve ulusa basının da konuya dikkat çekilen haberler yayımlanmıştı.
Çanakkale İl Özel İdaresi, eleştirilen bu konuyu masaya yatırdı. Kaçak yapıları bir bir yıkmaya başladı.
Sahil bölgesinde 200’e yakın kaçak yapı bir süre önce yıkıldı. Küçükkuyu beldesinde bulunan kaçak yapıların ise yıkımı gerçekleşmemişti.
Kuzey Ege'nin incisi olarak siimlendirilen Ayvacık’ın önemli turizm merkezlerinden biri olan Küçükkuyu, son yıllarda kaçak yapılaşma ile adından sık söz ettirmişti
Tatil cennetine dönüşen bölgeye, şehir dışından özellikle İstanbul, Bursa ve Ankara’dan yazlık yapmak için bir sefeberlik başlamıştı. Siyasetçiler başta, iş insanlarınnı Küçükkuyu’ya büyük ilgi gösterdikleri gözlemişti.
Küçükkuyu’da binlerce zeytin ağacının kesilip, yerine villa yapıldığı iddiaları ile 2019 yılından günümüze, sık dile gelmiş,  ididalar Türkiye gündemine oturmuştu.
Küçükkuyu Belediyesi kaçak yapılar için bir karar aldı. Bu karara göre, Küçükkuyu belediye sınırlarında bulunan 35 adet kaçak yapının boşaltılması, eşyalarının tahliyesi ve nakliyesi ile yıkım işinin yapılması ve enkazının kaldırılması için ihale açıldı.
Belediyede yapılacağı öğrenilen ihalede, katılımcılarda hem yıkım işini hem de enkazın kaldırılması gibi şartları yerine getirilmeleri isteneceği de alınan bilglerden.
Şerife Erdem