Gündem

“Muhalefete Görev Yükleyenler” Bir Garip Forum?!...

Çasiad, Adını Koydu;“Geleceğe Yön Verenler…” Kamuoyundan Yorum Geldi;

Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, hedefi hayli ididalı bir etkinlik için kolları sıvadı.
Etkinlik dün başladı, ilk günden eleştiri yüklü ifadeler ile foruma tepkilerin gün boyu sürdüğü gözlendi.
ÇASİAD tarafından, günler önce kamuoyuna duyurusu yapılan,
“Geleceğe Yön Verenler ‘Dünyanın Yeni Köprüsü’ Çanakkale'de 4 - 5 Kasım 2022 tarihlerinde TROYA FORUM'da buluşuyor.” denilerek bahsedilen forumun konuşmacıları arasında, Muhalefete görev yükleyen söylemlere imza atan yazarların yer alması dikkat çekti.
--------------------------------------
ÇASİAD FORUM DÜZENLEDİ,
ELEŞTİRİLER HAVADA UÇUŞTU
--------------------------------------
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşullara karşın, iktidarın birinci partisi çıkıyor olmasına dikkat çeken ifadeler ile muhalefete görev yükleyen söylem sahipleri, ÇASİAD formunda konuştu. Günlerdir kamuoyuna duyurusu yapılan forum, başladığı ilk günden eleştiri yağmuruna tutuldu.Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, hedefi hayli iddialı bir etkinlik için kolları sıvadı. Etkinlik dün başladı, ilk günden eleştiri yüklü ifadeler ile foruma eleştirilerin gün boyu sürdüğü gözlendi.ÇASİAD tarafından, günler önce kamuoyuna duyurusu yapılan,“Geleceğe Yön Verenler ‘Dünyanın Yeni Köprüsü’ Çanakkale'de 4 - 5 Kasım 2022 tarihlerinde TROYA FORUM'da buluşuyor.” denilerek bahsedilen forumun konuşmacıları arasında, Muhalefete görev yükleyen söylemlere imza atan yazarların yer alması dikkat çekti.
Forumda, Kontenjanların sınırlı olduğuna da dikkat çekilen duyurularda, katılımcı olmayı düşünenlerin, Rezervasyon yaptırmaları konusunda çağrılar da yapılmıştı.Ülke gündemini, dünyayı, ekonomiyi, siyaseti çve bunlar üzerine yazılıp çizilenleri ustalıkla takip eden birçok Çanakkaleli, forumun katılımcıları arasında, muhalefete görev yükleyen söylem sahiplerinin olması üzerine, çarpıcı sözler etti.
VİTAMİN Haber Merkezine ulaşan birçok Çanakkaleli;
 “ÇASİAD, ADINI VERMİŞ, GÜZEL DE SÖZ ETMİŞ; GELECEĞE YÖN VERENLER…
GELİN GÖRÜN Kİ, FORUMUN KATILIMCILARI ARASINHDA, MUHALEFETE GÖREV YÜKLEYEN SÖYLEM SAHİPLERİ VAR. ÇASİAD’ DAN, BİR GARİP FORUM?!...” şeklinde ifadeler ile iki gün sürecek foruma ilk günden tepki gösterdiler.
Gazeteniz VİTAMİN’ e ulaşan Çanakkalelilerin, muhalefete görev yükleyen söylem sahibi yazarlar der iken verdikleri örnek ise, ekim ayı sonlarında forum da konuşmacı olan bir yazarın; “Toplum muhalefeti bekliyor’ başlığı altındaki ifadelerinden oldu. 
ÇASİAD forumuna tepki gösteren Çanakkaleliler, tepkilerine örnek olarak Forumun davetli  konuşmacıları arasındaki yazar Bekir Ağirdir’ ın, şu ifadesine dikkat çektiler
“Bunca krize, ekonomide, dış politikada bilerek bilmeyerek yapılan bunca hataya karşın, AK Parti hâlâ birinci parti ise bir sebebi var. Tek aktör dindarlar değil, tek dinamik iktidarın politikaları da değil. Toplumun büyük kısmı muhalefeti bekliyor; bir ses, bir söz duymak istiyor”
İstanbul Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Troya Forum’ un konuşmacıları arasında, Çanakkaleli iş insanları Niyazi Önen ve DavuT Doğan dışında, Tarihçi İlber Ortaylı, Çanakkale  Savaşları, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Araştırmacı yazar Bekir Ağırdır, Dünya gazetesi Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ve Arkeolog Prof. Dr. Rüstem Arslan bulunuyor.
Erdem Sürek