Gündem

Nesli Tehlike Altındaki Köpek Balığı ‘Keler’ Boğazda İlk Kez Ağlara Takıldı

Son yıllarda denizlerde yaşanan değişim nedeni ile göç etmeye başlayan ve Zaman Zaman Çanakkale Boğazını tercih eden deniz canlıları Balıkçıların ağlarına takılmaya devam ediyor.

Önceki gün  Balık için denize ağlarını bırakan Balıkçıların ağına boğazda ilk kez görülen Keler cinsi Köpekbalığı takıldı.
Denizlerdeki ekolojik bozulmalar nedeni ile sık sık yer değiştiren deniz canlılarının bir çoğu ilk ke Çanakkale’de görüntüleniyor. Binlerce canlıya ev sahipliği yapan Çanakkale Boğazında bu kez de Balıkçıların ağlarına Keler cinsi Köpekbalığı takıldı.  Önceki gün Çanakkale Boğazı'nda Biga ilçesine bağlı Kemer köyü açıklarında denize açılan balıkçıların ağlarına yaklaşık 1 metre boyunda, 20 kilogram ağırlığında  Çanakkale Boğazı'nda nadir görülen 'keler 'cinsi köpek balığı takıldı. Balıkçılar, nesli tükenme tehlikesi altında olan keler balığını, ağdan kurtarıp, tekrar denize saldı. Balıkçı Levent Köse, "Doğal popülasyonu bozmamak için bir an önce kurtarmak istedik. Arkadaşlarımla birlikte keler cinsi köpek balığını dolandığı ağdan kurtararak tekrar doğal ortamına saldık" dedi.
Şerife Erdem