Gündem

Kurt ve Karakurt, Başkanlık Yarışında Kurt' lar, Konseyi...

Spor kamuoyunun adını ezber ettiği, takdir toplayan sporcu kişiliği ile de gönüllerde taht kuran Fadıl Kurt;
“Spor Meclisi Başkanı sıfatıyla KENT KONSEYİ BAŞKAN'lığına ADAY olduğumu, kamuoyunun bilgisine arz ederim" ifadelerini kullanarak, Başkan Adaylığını açıkladı.Çanakkale’de Dernekler Müdürlüğü görevinde bulanan Karakurt ise, adaylık açıklamasını şu ifadeleri kullanarak yaptı;“Bu kararı almamda en büyük etken hiç şüphesiz sivil toplumun her kademesinde çalışarak elde ettiğim tecrübenin Çanakkale'nin hizmetine aktarılması gayreti yatmaktadır.”
--------------------------------------------
KURT VE KARAKURT
BAŞKANLIK YARIŞINDA
---------------------------------------------
İstifa ile boşalan Kent Konseyi Başkanlığı için, adeta Aday Enflasyonu yaşanıyor. Seçim tarihi belli Kent Konseyi başkanlığı için, uzun süre herhangi bir Başkan adayı ismi dile gelmemişti. Sandığa sayıla günler kala, adaylar ardı ardına sahaya inmeye başladı.
İsmi, Çanakkalespor kamuoyunda hafızalara kazınmış Fadıl Kurt önceki günlerde “Yarışta varım” demişti. Fadıl Kurt’ un ardından, eski Dernekler Müdürü Reszul Karakurt’ da, başkan adayı olduğunu duyurdu.
Önce Kurt, ardından da Karakurt’ un Başkan adaylığı açıklamasına, Çanakkale kamuoyundan yüz gülümseten değerlendirme geldi. Çanakkaleliler yaşanılana adeta başlık verdi; “Kurtlar Konseyi”
ÖNCE KURT
Çanakkale’nin 1. Lige yükselme mücadelesi verdiği yıllarda, Kırmızı Beyazlı Çanakkale Dardanelspor’ un efsane kadrosunda yer alıp, şampiyonluk kupasını kaldıran isimler arasında yerini alan Fadıl Kurt, Kent Konseyi Başkanlığı için aday olduğunu şu sözleri ile açıkladı: “Spor Meclisi Başkanı sıfatıyla KENT KONSEYİ BAŞKAN'lığına ADAY olduğumu, kamuoyunun bilgisine arz ederim"
SONRA KARAKURT
Kent Konseyi başkanlık yarışına dahil olan ikinci bir Kurt, Resul Karakurt oldu.
Çanakkale'de spor camiasının önemli isimleri arasında yer alan Fadıl Kurt, Spor Meclisi Başkanı sıfatıyla Kent Konseyi Başkanlığına adaylığını açıkladıktan kısa süre osnara, Şehirde dernhekler mdüürülğü görevinde bulunan Resul Karakurt’ da yarışa dahil olduğunu duyurdu.
Karakurt; “Bu kararı almamda en büyük etken hiç şüphesiz sivil toplumun her kademesinde çalışarak elde ettiğim tecrübenin Çanakkale'nin hizmetine aktarılması gayreti yatmaktadır.” İfadesini kullandı.
Çanakkale Kent Konseyi 20 Kasım Pazar günü seçime gidecek.  Delegeler Çanakkale Kent Konseyi başkanlığı ve ayrı olarak 9 kişiden oluşacak olan yürütme kurulu için oy kullanacaklar.
Oy kullanmak için 480’in üzerinde delegeye davetiye gönderildi. Yaklaşan seçimler öncesinde adaylık enflasyonu da yaşandı.
Çanakkale'de, spor camiasının 90’ lı yıllardan buyana tanıdığı bir isim Başkanlık yarışında bende varım dedi.
Dardanelspor’ u 1. Lige çıkartan efsane kadroda yer alan isimlerden olan Fadıl Kurt, açıklamasında; "20.11.2022 tarihinde yapılacak olan, Çanakkale Kent Konseyi olağanüstü seçimli genel kurulunda, Spor Meclisi Başkanı sıfatıyla KENT KONSEYİ BAŞKAN'lığına ADAY olduğumu, kamuoyunun bilgisine arz ederim" ifadesini kullandı.
Dernekler Müdürü olarak uzun süre görev alan Resul Karakurt ise, adaylık açıklamasında şunları söyledi
“20 Kasım 2022 tarihli Çanakkale Kent Konseyi Seçimli Olağanüstü Genel Kurulunda Çanakkale Kent Konseyi Başkanlığı için, sivil toplumun gücüne inanmış ve her kademesinde görev almış bir kişi olarak, aday olmuş bulunmaktayım.
Bu kararı almamda en büyük etken hiç şüphesiz sivil toplumun her kademesinde çalışarak elde ettiğim tecrübenin Çanakkale'nin hizmetine aktarılması gayreti yatmaktadır.
Ayrıca kentlerin öncelikli sorunlarının tespiti ve çözümü konusunda, ülkemizdeki çok ortaklı ve aktif katılımlı mekanizmaların en güçlü aracı olan, kent konseylerinin önemli bir yer tutması da kararımı etkileyen bir başka etken olmuştur.
Yıllardır ekmeğini yediğim şehitler diyarı güzel Çanakkale için en iyiyi hep birlikte üretme gayretinde ve kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda desteğinizi bekliyorum.  Bu vesile ile teşekkür ediyor iyi çalışmalar diliyorum.
Cuma Deren