Gündem

Kitap Kurtları Okuma Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Ayvacık Kaymakamlığı Himayesinde öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacı ile yürütülen ‘Kitaplar Canlanıyor’ projesi  Kapsamında    öğretmenler, öğrenciler ve veliler toplu kitap okuma etkinliği  gerçekleştirildi. Okuma etkinliğine Ayvacık Kaymakamı İlker Eker de katıldı.


Özellikle dijital çağı yoğun bir şekilde yaşadığımız bu dönemde kitap okuma alışkanlığını iyice yitiren öğrencilere yeniden bu alışkanlığı kazandırmak amacı ile Ayvacık Kaymakamlığı tarafından öğrencilere yönelik ‘Kitaplar Canlanıyor’ projesi   başlatıldı. Okullarda gerçekleştirilen bu projeye katılım yoğun olurken, hem projeye öncülük etmek hem de örnek teşkil etmek amacı ile Ayvacık Kaymakamı İlker Eker de okuma etkinliklerine katılıyor.  Ayvacık Kaymakamlığı himayesinde  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Birimi tarafından başlatılan ‘Kitaplar Canlanıyor’ Projesinin 2. yılında yeni bir etkinlik ile öğretmen, öğrenci ve veliler ile buluştu. İlçede yaklaşık  bin 500 kişi toplu kitap okuma etkinliğinde bir araya geldi.
Etkinlik kapsamında Ayvacık Çankaya İlkokulu'nda zoom bağlantısıyla öğrencilere de seslenen Kaymakam Eker, kitap okuma etkinliklerinin ilçedeki halkın da katılımıyla  aralıklarla süreceğini belirtti. Kaymakam Eker konuşmasında, kitap okuma etkinliği ile amaçlarının herkesi okumaya teşvik ederek okuma kültürünü geliştirmek ve  kitap okuma alışkanlığımızın  hayat boyu devam etmesini sağlamak olduğunu da belirtti. Programa Ayvacık Kaymakamı İlker Eker'in yanı sıra Ayvacık Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin ve öğretmenler de katıldı.
 
Haber Merkezi