Gündem

Yoğun Talep Üzerine Tenis Kurtları Yapımına Başlandı

Geliboluluların en çok tercih ettiği sporlardan biri olan Tenis, 2019 yılından beri yapılmıyor.

Yeniden yapılmak üzere yıkılan tenis kurtlar pandeminin araya girmesi ile yarıda kaldı. Geçen zaman zarfında ihalesi yapılan ve çalışmalara başlanan tenis kurtlarının bir an önce tamamlanması için vatandaşlar yoğun talepte bulundu. Vatandaşların talebini değerlendiren Kaymakam Bekir Abacı, yapımı devam eden tenis kurtlarında incelemelerde bulunarak tenis kurtlarının hızlıca bitirilmesi için talimat verdi.
Futbol, basketbol, triatlon, atletizm ve okçuluk başta olmak üzere Gelibolulu vatandaşların yoğun oynadığı sporlardan biri de tenis olmasına rağmen yeniden inşa edilmek üzere tenis kurtlarının 2019’da yıkılmasından bu yana sporda uzak.  İlçede bulunan yaklaşık  bin 250 üniversite öğrencisi ve 6 bin 225 ilk ve orta öğrenim öğrencisi 2019 yılından bu yana tenis sporu ve faaliyetleri yapamıyor. Öğrenci ve vatandaşların  tenis kortlarının yeniden yapılması ve sportif faaliyetlerin tekrar başlamasıyla ilgili gelen yoğun talepler sonucunda, İlçe gençlerinin spora kazandırılması tenis sporu faaliyetlerinin arttırılması amacıyla,  Gelibolu İlçe Özel İdare Müdürlüğü, Gelibolu İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği, Karayolları 13. Şube Şefliği, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kurar Yapı ve Üsat Beton firmalarının destekleriyle, Gelibolu Gençlik Spor Tesisleri bünyesinde Tenis Kortu yapımına başlandı.
Vatandaşların yoğun talebi üzerine yeniden yapımına başlanan kurtları ziyaret eden Gelibolu Belediye Başkanı Bekir Abacı incelemelerde bulundu.  Kaymakam Bekir Abacı, İlçe gençlerinin spora kazandırılmasında büyük yeri olacak Tenis Kortu inşaatının yapımına katkı sağlayan, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ile Kurar Yapı ve Üsat Beton firmalarının hayırsever yetkililerine katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
Haber Merkezi