Gündem

Bozcaada Okullarında Deprem Tatbikatı

İçişleri Bakanlığımızın Genelgesi gereği  81 ilde gerçekleştirilen   Çök-Kapan-Tutun  tatbikatı Bozcaada’da da gerçekleştirildi.

 
AFAD ‘Afetlere dirençli toplum oluşturma’ vizyonu çerçevesinde toplumun tu¨m kesimlerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda 2021 Afet Eğitim Yılında gerçekleştirilen yüz yüze ve çevrimiçi afet farkındalığı eğitimleri 2022 Afet Tatbikat Yılı ile davranış değişikliğine dönüştürülüyor. 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında bugüne kadar okullar, kütüphaneler, hastaneler, kamu binaları, yurtlar, huzurevleri, adliye, ceza ve tevkifleri, havalimanları, AVM’ler ve terminallerde binlerce  tatbikat icra edildi. 1999 Düzce Depreminin yıl dönümü dolaysı ile  AFAD koordinasyonunda ülkemizde afetlere yönelik farkındalığı artırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini pekiştirmek amacıyla 81   Çök-Kapan-Tutun  tatbikatı gerçekleştirildi.
Bu kapsamda  Bozcaada İlçesinde de okullarda  İçişleri Bakanlığımızın Genelgesi gereği, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile yaşanabilecek afet ve acil durumlarda farkındalık oluşturmak ve bilinçlenmek amacıyla İlçedeki okullarda Çök-Kapan-Tutun tatbikatı gerçekleştirildi. Düzenlenen tatbikata katılan Bozcaada  Kaymakamı  Muhammet Mustafa Kara öğrencilere tatbikat hakkında bilgiler verdi ve onlarla birlikte tatbikatı gerçekleştirdi.
 
Haber Merkezi