Gündem

Hem Paradan, Hem Zamandan Sanayiye Can Veren, Tasarruf Rotasindayiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakani Karaismailoğlu: Kuzey Marmara Otoyolu İle Yılda 5.3 Milyar tl Tasarruf Edildiğine Vurgu Yaptı.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde yer alan Çanakkale, Sanayinin can damarı illeri kapsayan 398 kilometre uzunluğundaki otoyolun tamamlayacı güzergahında yer aldı.TEM Otoyolu’ na birkaç noktadan entegre olan Kuzey Marmara Otoyolunun, ilerleyen zamanlarda Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu’na bağlandığında, ülkemizdeki ekonomik aktivitelerin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi’nin etrafında yüksek standartlı bir otoyol ağı anlamı taşıyacağına vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu şöyle dedi;
“KUZEY MARMARA OTOYOLU İLE 1.3 MİLYAR SAAT TASARRUF SAĞLADIK”
------------------------------------------
GELİŞEN TÜRKİYE’NİN,
PARLAYAN YILDIZI OLDUK
-----------------------------------------
Önemli Rota’ da yerimizi aldık, Çanakkale olarak Şahlandık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul’da kesintisiz ulaşım imkanı sağlandığına vurgu yapıp, Sanayinin can damarı illeri kapsayan Otoyol projesinin tamamlayıcı adresi olarak Çanakkale güzergahını gösterdi.
Bakan KaraismailoğlU;“Projemiz ile zamandan 3 milyar 236 milyon TL, akaryakıttan 2 milyar 147 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 5 milyar 383 milyon TL tasarruf ediyoruz.
Kuzey Marmara Otoyolu açıldığı günden bu yana 1.3 milyar saat tasarruf sağlandı” ifadesini kullandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
f00 yıllık projeleri 20 yıla sığdırdıklarının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, 2003 öncesi 6 bin 101 kilometre olan 28 bin 793 kilometreye çıkarttıklarını, otoyolları ise 3 bin 633 kilometreye ulaştırdıklarını söyledi.
GELİŞEN TÜRKİYE’NİN, PARLAYAN YILDIZI OLDUK
HEM PARADAN, HEM ZAMANDAN, SANAYİYE CAN VEREN, TASARRUF ROTASINA GİRDİK.
Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde yer alan Çanakkale, Sanayinin can damarı illeri kapsayan 398 kilometre uzunluğundaki otoyolun tamamlayacı güzergahında yer aldı.
TEM Otoyolu’ na birkaç noktadan entegre olan Kuzey Marmara Otoyolunun, ilerleyen zamanlarda Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu’na bağlandığında, ülkemizdeki ekonomik aktivitelerin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi’nin etrafında yüksek standartlı bir otoyol ağı anlamı taşıyacağına vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu şöyle dedi;“KUZEY MARMARA OTOYOLU İLE 1.3 MİLYAR SAAT TASARRUF SAĞLADIK”
Kuzey Marmara Otoyolu’nun,Türkiye’nin en büyük otoyol projeleri arasında yer aldığına dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, İstanbul trafiğine girmeden hızlı, konforlu ve güvenli bir yolculuk imkanının oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.
SANAYİNİN CAN DAMARLARINI KAT EDİYOR
Karaismailoğlu,Tamamlandığında, Çanakkale’nin debu önmeli rotanın bir parçası olacağını şu sözleri ile belirtti;
“Kuzey Marmara Otoyolu Projesi; İstanbul’un batısındaki Kınalı mevkiinden başlıyor. Sanayinin can damarları İstanbul, Kocaeli, Sakarya illerini kuzeyden kat edip, Sakarya’nın Akyazı ilçesi yakınlarında sonlanıyor. 398 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu, 38 kilometrelik Nakkaş-Başakşehir kesiminin de açılmasıyla birlikte toplam 436 kilometreye ulaşacak. İstanbul-İzmir Otoyolu ve TEM Otoyolu’na birkaç noktadan entegre olan Kuzey Marmara Otoyolu, ilerleyen zamanlarda Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu’na bağlandığında, ülkemizdeki ekonomik aktivitelerin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi’nin etrafında yüksek standartlı bir otoyol ağı kurulmuş olacak”
Cuma Deren