Gündem

Diyabet Haftasında Farkındalık Yarattılar

Dünya Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde Yarınını korumak için eğitim’ sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara diyabet hastalığı hakkında bilgiler verilerek farkındalık oluşturdular.

Dünya Diyabet Haftası dolayısıyla farkındalık yaratmak amacı ile Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet hastanesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Bu yılki teması ‘Yarınını korumak için eğitim’ olan  Dünya Diyabet Günü Etkinlikleri  kapsamında hastane poliklinik katında diyabet standı kurularak Diyabet Eğitim hemşireleri tarafından parmak ucu kan şekeri ölçümü ve diyabet risk testleri gerçekleştirilerek diyabet hakkında vatandaşlara bilgiler verildi. Hastanede hizmet almak için bulunan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen stantda pek çok kişinin diyabet değerlendirmeleri yapılarak riskli bulunan kişilere en kısa sürede doktor kontrolü önerildi, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin arttırılması konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Diyabetli bireylerin ise Diyabet Okuluna kaydı gerçekleştirildi. 
Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Melike Şahin ve hastane yönetimi de Diyabet standına destek vermek ve farkındalığı artırmak üzere ziyarette bulunarak diyabet ölçümlerini ve risk analizlerini yaptırdılar. Etkinlikler kapsamında Endokrinoloji Uzmanı  Dr. Serdar Şahin ve Diyabet Eğitim Hemşir Serap Yasa radyo programına katılarak vatandaşlara bilgiler verildi.
Haber Merkezi