Gündem

Aronya Fideleri Toprakla Buluştu

Bigalı üreticilere yeni gelir kapısı olacak Aronya  üretimi devam ederken İlçeye bağlı Kozçeşme köyünde 15 dekar arazide Aronya fidesi dikimi gerçekleştirildi.

Biga İlçesi Kozçeşme Köyünde 15 dekar arazide üretilmek amacıyla Aronya fideleri toprakla buluşturuldu. Aronya meyvesi vitamin, mineral   ve lif bakımından son derece zengin olup, sağlık açısından özellikle yaşlanmayı engelleme yönünden çok yararlıdır. Antioksidan içeriği en yüksek meyvelerden biridir.  Hem üretim kolaylığı hem de gelir yüksekliği nedeni ile son yıllarda giderek rağbet gören meyvenin üretimini Biga’da da arttırmak için Biga Tarım ve Orman  İlçe Müdürlüğü tarafından desteklenen alanlarda üretim kapasitesi arttırılıyor. Bu kapsamda İlçeye bağlı Kozçeşme köyünde 15 dekar arazide Aronya fidesi dikimi gerçekleştirildi.
İl Müdürü Fevzi Atmaca’nı da katılımı ile fideler toprakla buluşturuldu.  ‘Siyah İnciden Gelen Şifa; Aronya’  projesi  kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamında  yine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleri ile  Ahmetler köyünde de İlçe Müdürlüğünce takibi yapılacak 3 dekarlık alandaTarım ve Orman Bakanlığı tarafından  %75 hibe ile temin edilen fidelerin ekimi de yakın bir zamanda  yapılması planlanıyor.
Burcu Erdal