Gündem

Gezici Kütüphane Hastanede

14 gün aralıklarla Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi girişinde park eden Gezici Kütüphane, hem hastalara hem de yakınlarına refakat eden hasta yakınlarına kitap ulaştırıyor.

Mustafa Güzelgöz'ün Nevşehir'e bağlı Ürgüp ilçesinde 1957 yılında taşradaki köylere kitap dağıtmak amacı ile eşekleri araç olarak kullandığı günden bu yana kırsaldaki vatandaşlar başta olmak üzere Gezici Kütüphane okuma sevgisi taşıyan tüm vatandaşlara kitapları ulaştırıyor. Sadece köylerde ve kırsallarda değil şehir merkezinde de kitaplara ulaşamayan, özellikle hasta yatağındaki vatandaşların da ayağına gidiyor. Kasım ayının başından bu yana   Perşembe günleri saat 10.00 ila 15.00 saatleri arasında Çanakkale Mehmet Akif Ersoy  hastane ana girişine park eden  ve hasta yatağındaki kitap kurtlarına kitapları ulaştıran Gezici Kütüphane kitap dağıtımlarını sürdürüyor.

Yaklaşık olarak 3000 civarı çocuk ve yetişkin kitabı bulunan, Kimlikleri ile abonelik işlemlerini kısa bir süre içerisinde gerçekleştiren okuyucuların 2 hafta okuma süreleri bulunan ve  yeterli olmadığında bu süreyi 14 gün daha uzatabiliyor.  Tüm bu imkanları sağlayan ve Kasım ayının başından beri Hastane bahçesinde hizmet veren Gezici Kütüphaneyi ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk  de incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk ve Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Hastanesinin ana girişinde 14 gün aralıklarla Perşembe günleri saat 10.00 ila 15.00 saatleri arasında hizmet veren Çanakkale İl Halk Kütüphanesi’ne bağlı gezici kütüphane aracını ve çalışanlarını ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz’ın yer aldığı ziyarette Gezici kütüphane aracını gezen Baştürk incelemelerde bulunarak hizmette emeği geçenlere teşekkür etti.

Şerife Erdem