Gündem

Araç sürücülerine yakıt tasarrufu için 7 öneri

150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, hem yakıt tasarrufunu sağlayacak hem de daha az yakıtla daha fazla yol almaya olanak sunacak önerileri paylaştı.

Özellikle kış şartlarıyla birlikte ortaya çıkan daha ağır yol koşulları, çoğu zaman ciddi bir mali yükü de beraberinde getiriyor. Ancak araç sahiplerinin minik bazı önlemler alarak kış döneminde yakıt tasarrufunu sağlamaları ve araçlarının daha az yakıt tüketmesi mümkün. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, hem yakıt tasarrufunu sağlayacak hem de daha az yakıtla daha fazla yol almaya olanak sunacak önerileri paylaştı.
Araç hızına dikkat etmek
Yakıt tasarrufu yapmanın en kolay ve pratik yollarından biri araç hızına dikkat etmektir. Araç hızı gereğinden fazla arttığında veya azaldığında yakıt normale oranla daha hızlı bir şekilde tükenir. Bu noktada yol şartlarını da göz önünde bulundurarak araç ideal bir hızla kullanılmalıdır.
Lastik basınç seviyesini kontrol etmek
Lastiklerin basınç seviyeleri, yakıt tüketiminde önemli bir noktadır. Araç için en ideal lastik basınç değeri, aracın en iyi yol tutuş şeklini almasını sağlayacak ve yakıt tüketimini düşürecektir. Lastik basınç değeri ne çok düşük ne de çok yüksek olmalıdır.
Klimayı gereksiz yere kullanmamak
Klimanın istenilen seviyede sıcaklık verebilmesi için motorun yeterli miktarda ısınması gerekmektedir. Klima çalıştığı zaman araç motoru fazladan güç harcar ve yakıt tüketimini arttırır. Dolayısıyla klima kullanımı en aza indirilmeli ya da klima düşük hızda çalıştırılmalıdır.
Aracın bakımını zamanında yaptırmak
Motor yağı, hava filtresi ve buji gibi araçta bulunan bazı parçalar yakıt tüketimini doğrudan etkilemektedir. Dolayısıyla yakıt tasarrufu yapabilmek için aracın bakımı düzenli bir şekilde yaptırılmalıdır. Öte yandan kullanılan güzergahın şartları da göz önünde bulundurulmalıdır.
Kaliteli akaryakıt tercih etmek
Maliyeti nedeniyle ucuz yakıt tercih edilmemelidir. Kısa vadede araç sürücüsü kazanmakta, ancak uzun vadede kaybetmektedir. Ucuz ve kalitesi düşük yakıtları kullanmanın, araçta bulunan aksamlara zarar verebileceği unutulmamalıdır.
Ani fren yapmamak
Ani fren ve manevralar yakıtın daha hızlı tükenmesine sebep olur. Bu durumun önüne geçmek için vites geçişleri yumuşak tutulmalı ve araç yavaş yavaş hızlandırılmalıdır.
Aracı hafifletmek
Aracın ağırlığının artması, hareket kabiliyetini engeller ve daha fazla güç harcamasına neden olur. Araçta bulunan gereksiz eşyalardan kurtularak, aracın kullanım ömrü artırabilir ve yakıt tasarrufu sağlanabilir.
Haber Merkezi