Gündem

Depremde Hayatını Kaybeden Turist Rehberler Anısına Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden Turist Rehberi meslektaşları anısına Hatıra ormanı oluşturdu.

Troya Müzesi ve Troya Antik Kenti yolu boyunca 40 dönüm içerisinde oluşturulan Hatıra ormanında fidanlar da dikilerek hayatını kaybeden rehberlerin isimleri verildi.
6 Şubat’ta sabaha karşı olan şiddetli depremle Türkiye asrın felaketine uyanmıştı. 10 ilin etkilendiği deprem sonrasında Hatay İlinde de art arda sallanmalar meydana gelmişti.  Depremnin ardı arkası kesilmediği 10 ilde binalar adeta yerle bir oldu.  Binlerce yaralının olduğu  deprem bölgesinde ölü sayısı da 42 bini aşkın durumdayken neredeyse her kesimden, her meslekten insan hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin arasında Turist rehberleri de vardı. Kadim tarihi, dinlerin ve medeniyetlerin buluştuğu bölgede, insanlara rehberlik eden Rehberler de enkaz altında kalırken hayatını kaybedenler anısına Çanakkale’de ‘Hatıra Ormanı’ oluşturuldu.
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) tarafından oluşturulan hatıra ormanında ilk fidan dikimleri de gerçekleştirildi. 6 Şubat’ta yaşanan  deprem felaketinde  kaybedilen Turist rehberleri  anısına   Troya Milli Parkı içerisine, Troya Müzesi ve Troya Antik Kenti yolu boyunca 40 dönüm içerisinde oluşturulan  ‘Hatıra Ormanı’ ilk fidan dikimine  Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük,  Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu , Çıplak Köyü Muhtarı Ufuk Göçoğlu, odaya bağlı üyeler, turizm şirketleri temsilcileri ve rehberler katıldı.
Fidanlara Vefat Eden Rehberlerin İsimleri Verildi
Troya Milli Parkı içerisine, Troya Müzesi ve Troya Antik Kenti yolu boyunca 40 dönüm içerisinde oluşturulan  Hatıra Ormanında dikilen ilk fidanlara hayatını kaybeden rehberlerin isimleri verildi.  Depremde hayatını kaybeden  rehberlerin isminin verildiği fidan dikimleri gerçekleştirildi.
Cuma Deren