Gündem

Kadir Gecesinde Camiler Doldu Taştı

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Çanakkale’deki  tüm camilerde dualarla idrak edildi.

Hayatımızın her bir safhasına farklı güzellikler taşıyan Ramazan ayının sonuna yaklaşırken Allah’ın rahmetinin yeryüzüne tecelli ettiği Kadir Gecesi de camilerde kutlandı. Her bir anı birçok hayırla dolu olan Kadir gecesi, her şeyden önce Kur’an’ın indirildiğine sahne olduğu için her yıl ramazanın 27. Gününde ibadetlerle dualarla karşılanıyor. Bu kapsamda Çanakkale’de de camilerde Kuran-ı Kerim tilaveti verilerek  ilahiler okundu.  İbadetle dolu geçen gecede vatandaşlar camileri doldurdu.
Kadir Gecesi münasebetiyle hanımlara yönelik de  program düzenlendi Merkez Hamidiye Camiinde düzenlenen programa İl Vaizi Müzeyyen Kabukçu, Kuran Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  Günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmanın ardında Kuran Kursu öğrencileri ilahi ve kasideler okudu.  Program, Kuran Kursu Yöneticisi Cemile Agas'ın yaptığı duanın ardından sona erdi.
Cuma Deren