Gündem

 İl Müftüsü Şükrü Kabukçu Deprem Bölgesinde

6 Şubat’ta depremin vurduğu 11 il arasında yer alan  Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illerini ziyaret eden  Çanakkale İl Müftülüğü, Tekirdağ Müftülüğü ile yürütülen kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerini de bölgelerdeki yardım dağıtım kurumlarına teslim ettiler.

 Bayram öncesi 6 Şubat’ta depremin vurduğu 11 il arasında yer alan  Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illerini ziyaret eden  Çanakkale İl Müftülüğü, Tekirdağ Müftülüğü ile yürütülen kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerini de bölgelerdeki yardım dağıtım kurumlarına teslim ettiler.
6 Şubat’ta Kahraman Maraş İlçeleri Elbistan  ve Pazarcık İlçelerinde peş peşe yaşanan iki büyük depremle ülkemiz adeta asrın felaketini yaşamıştı. Bölgede yaralar sarılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı görevlendirmeleri ve gönüllü ekiplerle Çanakkale Müftüsü Şükrü Kabukçu da ilk günlerden bu yana bölgeyi sık sık ziyaret ediyor.  Bayram öncesi yine bölgeye giden Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve  Müftülük  şube müdürleri Yaşar Üner ve Ahmet Kalkan depremin etkilediği 11 ilden bazıları olan  Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illerinde İl müftülüklerini ziyaret ederek   hem beraberinde götürdükleri malzemeleri teslim ettiler hem de  bölgede incelemelerde bulundular.
Hatay ili Kumlu ilçesinde Tekirdağ ve  Çanakkale il müftülüklerince ortaklaşa organize edilen ve günlük bin kişilik yemek ikram edilen iftar iyilik çadırını da ziyaret ettiler. Kumlu Kaymakamı ve ilçe müftüsü Çanakkale’den yardım gönderen  hayırseverlere duyarlılıklarından ve katkılarından dolayı teşekkür ettiler.   Yapılan ziyaret ve çalışmalar ile ilgili bilgiler veren İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, yaptığı açıklamada “ Daha önce Adıyaman ve Hatay illerimizde ikişer hafta arkadaşlarımız ile birlikte görev yaptık. Depremin yaralarının sarılmaya başladığını yerinde gördük. Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızdan arkadaşlarımız çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Özellikle ramazan ayında iftar çadırlarımız,  mukabele ve irşat hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor. Rabbim tekrar vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin ve geride kalanlara da sabırlar ihsan eylesin” dedi.
 
Burcu Erdal