Gündem

Minikler Tohum Sandığını Ziyaret Etti Atalık Tohumları Tanıdı

Çanakkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tohum Sandığında üretilen Çanakkale’ye ve Anadolu’ya özgü bir çok farklı tür ve çeşitlerden oluşan atalık tohumları yakından tanımak ve üretimi hakkında bilgiler almak amacı ile Mini Akademi Anaokulu öğrencileri Tohum Sandığına bir ziyaret gerçekleşt

Atalık tohumların gelecek kuşaklara ulaştırılabilmesi amacı ile Çanakkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tohum Sandığında üretilen Çanakkale’ye ve Anadolu’ya özgü bir çok farklı tür ve çeşitlerden oluşan atalık tohumları yakından tanımak ve üretimi hakkında bilgiler almak amacı ile Mini Akademi Anaokulu öğrencileri Tohum Sandığına bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Miniklere tohumlar ve yetiştirilme çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
Yurt dışından temin edilen tohumların kanser türü hastalıklara neden olması dolayısı ile son yıllarda ülkemiz atalık tohumlara geri dönmüştü. Bir çok ilde kurulan laboratuvarlarla saklanan atalık tohumları yeniden sandıktan çıkarılmıştı. Tarımda yeniden atalık tohumlara geri dönülmesinin ardından  Çanakkale Belediyesi de 2017 yılında Tohum Sandığını kurarak  Çanakkale’de üretilen  ve    Vatandaşların da bağışları ile toplanan tohımlar Belediye ekiplerince çoğaltılarak koruma altına alındı. Zaman zaman üretim de yaparak fideleri vatandaşlara dağıtan Çanakkale Belediyesi  aynı zamanda tohumları gelecek nesillere de aktarılıyor.
Bu kapsamda Çanakkale Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tohum Sandığını ziyaret eden Mini Akademi Anaokulu öğrencileri çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.  Tohum Sandığına ekibinin karşıladığı öğrencilere, Tohum Sandığında yürütülen faaliyetler ve tohumlar hakkında bilgiler verilirken, aynı zamanda tohum ekimi de gerçekleştirildi. Öğrenciler, Tohum Sandığında keyifli bir gün geçirme fırsatı buldu.
Şerife Erdem