Gündem

Turist Rehberlerine Meslek İçi Eğitim

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile ÇARO üyesi Turist rehberlerine  yönelik Troya ve çevresi meslek içi eğitim gezisi düzenlendi.


Turizm haftası kapsamında Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde Turist rehberlerine yönelik kurum içi eğitim gerçekleştirildi. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü  Murat Yılmaz’ın da destek verdiği eğitim gezisi kapsamında  Turist rehberleri Troya Antik Kenti, Troya Müzesi, Çıplak Etnoköy ve Tevfikiye Aekeoköy’ü ziyaret ederek bölge hakkında detaylı bilgi aldılar. Eğitimlere katılan Turist rehberlerini alanda gezdiren Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troya’nın kuruluşu ve yeniden keşfedilişi hakkında bilgiler verirken, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük ise 2018 yılında Troya yılı kapsamında kapılarını ziyaretçilere açan Troya Müzesi hakkında bilgiler verdi. 
Turist Rehberlerinin başka durağı ise Etno köye dönüştürülen Çıplak Köyü oldu. Burada da etno  köy hakkında  Muhtar Ufuk Göçoğlu tarafından bilgiler verildi.  Eğitimlere katılan Turist rehberleri, 6 Şubat’ta yaşanan depremde hayatını kaybeden meslektaşlarını da unutmadılar.  Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen  eğitim gezisinin sonunda   6 şubat tarihinde ülke olarak yaşadığımız afette hayatını kaybeden  Turist Rehberlerini anmak amacıyla Troya Tarihi Milli Parkı’nda oluşturmaya başlanan  hatıra ormanı alanına gül bırakarak yad ettiler.
Burcu Erdal