Gündem

Bin 171 Ürün Arasında Bayramiç Beyazı da Var

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'nin gıda ürünleri alanındaki geleneksel birikimini uluslararası düzeyde korumak amacıyla bin 171 ürünü tescil ettirmeyi başardı. Tescil edilen ürünler arasında  Bayramiç Beyazı da yer alıyor.  Ezine Peyniri ise AB Tescil İçin Başvurulan Ürünler Listesinde Bekliyor.


Tarım ürünlerinin üretiminde kaliteyi arttırmak ve uluslararası bilinirliğini sağlamak amacı ile oluşturulan tescil çalışmaları devam ederken Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'nin gıda ürünleri alanındaki geleneksel birikimini uluslararası düzeyde korumak amacıyla bin 171 ürünü tescil ettirmeyi başardı.  Türkiye’de AB’den tescilli  9 ürününden biri de  Bayramiç Beyazı.  Coğrafi işaret başvurusu yapılmış ancak henüz  tescil alamamış  ürün sayısı 713 olurken,  Bayramiç Beyazı, Gaziantep Baklavası, Aydın Kestanesi, Taşköprü  Sarımsağı, Aydın İnciri, Milas Zeytinyağı, Giresun Tombol Fındığı, Malatya Kaysısı ve Antakya’nın künefesi Türkiye’de AB’den tescilli  9 ürünü oldu.
Ezine Peyniri Bekliyor
AB Tescili için ilanda olan ürünlerden Suruç Narı, Edremit Zeytinyağı, Gemlik Zeytinyağı Çağlayancerit Cevizi ise tescil ilanında bekliyor.  40 ürünün beklediği  AB tescili için başvuru listesinde Ezine Peyniri de yer alıyor.  Ülkemizde 10’dan fazla coğrafi  işaret ürününe sahip çanakkale’nin en çok bilinen ürünlerinden biri olan Ezine Peyniri AB Tescili için de sırada bekliyen ürünler arasında.
Haber Merkezi