Gündem

‘Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ Projesi  Kapsamında Öğrenciler Şehitliği Gezdi

 Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi tarafından daha önce de yürütülen ve binlerce Antepli’nin Çanakkale’yi görme fırsatı bulduğu ‘Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ projesi yeniden başladı. 

180 bin 17 öğrencinin yararlanmasının hedeflendiği proje kapsamında Çanakkale’ye gelen öğrenciler Şehitlikleri ziyaret ederek ecdadı yad ediyor.
Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümü olan 2015 yılında  Şahinbey Belediyesi, Gazianteplilerin Çanakkale’yi görme fırsatını yakalayacağı ‘Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ projesini başlatmıştı. O günden bu güne binlerce kişiyi Çanakkale’ye taşıyan Şahinbey Belediyesi, bu yıl da Cumhuriyetin 100. Yılı Çanakkale savaşlarının 108. Yılı kapsamında devam ettirdiği proje kapsamında 180 bin 17 öğrenci Çanakkale’yi görme fırsatı bulacak.  Proje kapsamında öğrenciler Çanakkale’ye gelmeye başladı.  Her yıl binlerce Gaziantepli’yi Çanakkale’ye taşıyan Şahinbey Belediyesi  bu yıl da devam ettirdiği proje kapsamında Çanakkale’ye gelen vatandaşlar şehitlikleri ziyaret etti.
Çanakkale savaşlarının yaşandığı Gelibolu Tarihi yarımadasında bulunan şehitlikleri ziyaret eden Gaziantepliler, destan yazan ecdadı yad ediyor. Çanakkale Destanının yazıldığı ve Çanakkale Ruhunun oluşturduğu topraklarda dua eden ziyaretçiler  duygu dolu anlar yaşadı. Sorası ile Seyit Onbaşı Tabyası, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Conkbayrı ve Çanakkale Savaşları Simülasyon merkezini ziyaret eden, ziyaret.ilere turist rehberleri Çanakkale destanı ile ilgili bilgiler aktardı.  Çanakkale destanının yazıldığı toprakları karış karış gezen Gaziantepliler, ziyarette duygu dolu anlar da yaşadılar.
Burcu Erdal