Gündem

 Bir Ayda 37 Köyde 441 Vatandaşa Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Verildi

Çanakkale İl  Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan Mobil Ağız Diş Sağlığı Tarama Aracı kırsalda vatandaşlara hizmet veriyor.  Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Koray Kesim tarafından bir ayda  merkeze bağlı 37 köyde 341 vatandaşa ağız taraması yapıldı.

Çoğu zaman genel sağlıktan ayrı değerlendirilen ağız ve diş sağlığı,  yapılan araştırmalar neticesinde kalp, böbrek, eklem rahatsızlıkları, sindirim sistemi sorunları gibi pek çok hastalıklara neden olabiliyor. Bu nedenle  Ağız ve Diş Sağlığı her zaman toplumsal sağlık problemi olarak değerlendiriliyor. Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli halk sağlık sorunları arasında yer alıyor ve  Sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığıyla başlar.
Bu nedenle özellikle şehir merkezine gelme imkanı olmayan kırsaldaki vatandaşların diş taraması ve sağlık kontrollerini yapmak amacı ile Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Mobil Ağız Diş Sağlığı Tarama Aracı hizmet sokmuştu. Geçtiğimiz aylarda başlayan bu hizmet tüm hızı ile devam ediyor.  Ağız ve diş sağlığı konusunda sağlığın korunması ve geliştirilmesi ile koruyucu diş hekimliği hizmetlerinin devamı amacıyla  hayata geçirilen  Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Mobil Ağız Diş Sağlığı Tarama Aracı ile   Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Koray Kesim tarafından merkeze bağlı 37 köyde 341 vatandaşa ağız taraması yapıldı.
37 Köyde 341 Vatandaşa Ağız Taraması Yapıldı
Yapılan hizmetle ilgili Çanakkale İl sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Ağız ve diş sağlığı konusunda sağlığın korunması ve geliştirilmesi ile koruyucu diş hekimliği hizmetlerinin devamı amacıyla Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Mobil Ağız Diş Sağlığı Tarama Aracı hizmet vermeye devam etmektedir. 23.05.2023-12.06.2023 tarihleri arasında Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Koray Kesim tarafından merkeze bağlı 37 köyde 341 vatandaşımıza genel ağız diş sağlığı taraması yapılmıştır. Vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığı konusunda sorunları tespit edilerek, 2. Ve 3. Basamak sağlık hizmetlerine yönlendirilmiştir. Mobil hizmet sırasında diş fırçalama ve ağız hijyeni konusunda bilgilendirici broşürler de dağıtılmıştır”  ifadelerine yer verildi.
Burcu Erdal