Gündem

Bozcaada Esnafı Bayramdan Umutlu

9 gün sürecek Kurban Bayramu Tatili Cuma günü mesainin bitmesi ile başladı. Uzun sürecek bayram tatili programı için Bozcaada da ilk alternatifler arasında yer alırken Bayramda yaşanacak yoğunlukla Ada esnafı da tam kapasite ile çalışacaklarından umutlu.


Kuzey Ege’nin ve Çanakkale’nin turizm adası Bozcaada bu yaz da hareketli olacak. Komedyen Ata Demirer başta olmak üzere ünlülerin de son zamanlarda tatil için tercih ettiği Bozcaada yaz aylarının  gelmesi ile yoğun günlerine geri döndü. Kurban Bayramı tatilini de hesaba katan Ada esnafı da hazırlıklarını bir ay öncesinden tamamladı. İlk yoğunluk da Kurban Bayramı tatilinde yaşanması bekleniyor. 9 gün sürecek Kurban Bayramu Tatili Cuma günü mesainin bitmesi ile başlarken adada da yavaş yavaş hareketlenme başladı.  Havasıyla küçük bir kasabayı yansıtan, dar sokaklarında farklı mimarideki eski Rum evleri, deniz ürünleri restoranları, Türkiye'nin en iyi korunmuş tarihi kalesi, bakir koyları, temiz ve buz gibi denizi yanında, bir de İstanbul'a olan yakınlığı nedeniyle pek çok kişinin tercih nedeni olan turizm cenneti Bozcaada, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde  dolup taşması bekleniyor.
Bayram Tatili ile, yaklaşık 4 bin kapasitelik resmi konaklama kapasitesi bulunan ancak yaz aylarında resmi olmayan tesisler ile 20 bine kadar günlük turist ağırlayan Bozcaada'daki konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 100’e ulaşması bekleniyor. Adadaki işletmeciler, bayram tatilinde Bozcaada'yı tercih edecek tatilcilerin rezervasyonlarını önceden yaptırmalarını, rezervasyonsuz gelinmemesi konusunda uyardılar.  İşletme Müdürü İbrahim Avcı, "Rezervasyonlar şu anda yarı yarıdan fazla doldu. Yine güzel bir bayram geçecek. Ful yoğunlukla geçecek. Biz sadece misafirlerimizden gelmeden önce rezervasyon yaptırmalarını istiyoruz, mağdur olmamaları açısından. Hazırız, yine onları bekliyoruz. Herkese şimdiden iyi tatiller, iyi bayramlar diliyoruz" dedi.
 Adada kafe işletmecisi Faruk Güneş ise, "9 günlük bir bayram tatilimiz var. Bayram tatilinin çok güzel geçeceğini düşünüyoruz. Biz de ekibimizle misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için hazırlanıyoruz. Şimdiden bütün misafirlerimizin bayramını kutluyoruz" şeklinde konuştu.
Kurban Bayramı tatili için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten kafe işletmecisi Fahri Bulut, "Yine her bayram olduğu gibi büyük bir kalabalık ve yoğunluk bekliyoruz. Bozcaada bu bayramda da Türkiye’nin tercih edilen tatil destinasyonlarından biri oldu. Gelen misafirlere şunu söylemek istiyorum. Gestaş Deniz Ulaşım'dan online rezervasyon yaptırırlarsa adaya geçişlerde çok daha rahat ederler. Biz şu anda bütün esnaf olarak Kurban Bayramı tatiline hazırız" ifadelerini kullandı.
 Cuma Deren