Gündem

Karateciler Dan Sınavını Başarı İle Geçti

Kuşak renklerine göre sporcuların derecelendirildiği Karate sporunda dan sınavları yapıldı. İzmir’de gerçekleşen sınavlara katılan Çanakkaleli sporcular Alişan Akkaya ve Beyza Akkaya sınavları başarı ile geçerek 2. Dan’a terfi ettiler.

Bir disiplin ve sıkı çalışmanın sembollerini de taşıyan karate günümüzde ilgi artan spor dallarından biri olurken, spora başlayan kişiler ilk kez beyaz kuşakla başlar.  Sonrasında sırayla sarı, turuncu, yeşil, mavi, kahverengi ve siyah kuşak alanlar derece atlamış oluyor.  Öğrenci seviyeleri ‘Kyu’ ile ifade edilen kuşaklar, 8. Kyu'dan başlayıp 1.Kyu'ya kadar devam eder ve sonrasında ustalık seviyesi olan ‘Dan’lık derecesine geçilir. Bütün dereceleri aşarak ‘Dan’lık derecesi için Çanakkaleli sporcular  İzmir’de Karate Federasyonu tarafından düzenlenen  Dan’lık sınavlarını başarı ile geçtiler.
24-25 Haziran tarihlerinde Türkiye Karate Federasyonu tarafından İzmir’de  Dan sınavları gerçekleştirildi. Kuşak renklerine göre sporcuların derecelendirildiği Karate sporunda kuşak değiştirmek ve derecelerini arttırmak amacı ile gerçekleştirilen Dan sınavlarına  Çanakkale’den de sporcular katıldı. Dan sıralamasında bulunan Alişan Akkaya ve Beyza Akkaya girdikleri sınavı başarı ile geçerek  2. Dan derecesine yükseldiler. Antrenör Melih Erbasan’da girdiği sınavı başarı ile geçerek  3. Dan’a terfi etti.
Şerife Erdem